點睇曦臺 maya?

107 回覆
2 Like 3 Dislike
唔駛入票抽嗰D??
衰lump sum太貴
係 但個則好正
琴晚睇左floor plan又真係幾四四正正
再對比依家住緊個呂字廳真係正
都只係買得起D/E室
我本身都有興趣 但係唔夠4成首期、個發展商一按真係用唔落手 無抽到
D e 得東北同西北
4成首期都真係幾難儲
我第一轉去抽, 500幾票, 好彩抽得前叫買到
第一座就加左一成
如果當日抽唔到,而家想買都只能買低層
得嗰3球想買市區2房新啲既樓真係得發展商2按 唯有等下其他黎緊既新盤
差唔多處境
所以呢個曦臺都有d興趣

再計下數先
我睇過maya個發展商一按根本唔係俾人用既 啲息口貴到借貴利咁 放棄咗
油塘係公屋居屋位置靚過堆單棟私樓 最靚個油塘灣有排都未起好
40%有可能計到 但要清哂袋 (好似唔多抵)
最慘係佢個最大折扣(30日pay)好似好難meet到
我得3球幾唔用發展商一按買唔到maya啦 第一轉最平嗰啲首期連stamp duty都要3球尾接近4球 仲要唔知銀行係咪以光豬價批按揭 不過依家已經無晒最平嗰堆了
係咁意望過d價單E/F大約係9.5M左右
係咪代表佢仲有賣剩左係度?
油塘梗係等油塘灣啦
利申:等緊
清可唔可以介紹下油塘灣又係咩黎?

利申: 本身唔熟+其實麻麻地油塘
不過無乜得揀
咁買左曦臺先到時再轉過去好唔好?
反而想佢拎走埋剩低d工廈就真
其實嗰區最大問題係啲舊廠+水泥廠;不過好似全部比人收購晒準備起住宅?所以可以撇除呢個缺點。曦臺個位你預將來同區其他住宅項目起好晒之後,現有望海單位變望樓or隙海。交通方面暫時其實幾夾涉,行去A2出口7-8分鐘,仲要冇扶手電梯。不過遲啲嗰邊變晒住宅區,照計會多返啲巴士兜入去,得閒寫下信比區議員,睇吓有冇人可以幫手爭取下A2出口起返條扶手電梯,會方便啲
依家香港有幾多個CBD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞