作為資深HR,傾幾句就知個candidate係大學生定ive仔,CV都唔使望

151 回覆
189 Like 664 Dislike
唔好再扮hr派膠得唔得,好煩
講事實有負評

話佢知fg 50k人工有正評
作為一個HR 到底對公司有乜撚野用?
咁ive仔有乜用?
乜而家做保安都要有學位嘅咩
好想知樓主現實係個點既人
又唔係無用,但通常覺得自己好有用咩都關佢事
以你既認知

講難聽事實既都係做保安?
有個人每日工作就係開post講
豬既智力比人低
代表咩?
你係ive仔?

抵死
講難聽事實比ive仔聽

想佢地高抬貴手

份工寫明只請大學生

唔該你地唔好再apply
無樓的80後任職保安員屈先生(洋名:IVE,40歲)[/b]

屈先生一家三口與父母住在元朗一百多呎的劏房,月租四千五百元。由於屈先生任職12碼保安員收入僅僅超過申請公屋上限,無法申請公屋,居屋亦負擔不起,惟有住劏房,一直等待,但也不知道在等甚麼。但屈先生深信樓市不會只升不跌,由2014年睇淡至今,仍然堅持信念。

------------------------------------------------------------------------------------------------
作為一個未做過HR既人,我傾一句就知個candidate係大學生定ive仔

「你係讀大學定ive?
大學
咁由IVE升上大學屬於邊類
我信佢係資深HR,因為係得做HR嘅先會咁諗野
樓主 我唔係屈機男IVE BA畢業,現職夜更保安,四十幾歲,阿頭係ive仔

自稱有車有樓月入50K但比人踢爆吹水,日日上網扮有錢佬FF不同身份攞少少虛假存在感。

樓主現患有中度精神病,甚至自稱弱智
你講到好似大學生30歲前就一定有30k........係就好啦
看更點升資深hr?
Register for Lihkg
仲有人睇屈狗啲野
你想多了 份cv求其掟成廿幾份 唔通真係份份知咩工咩
ive升返u果啲呢
資深HR就咪撚上兒登拉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞