緊急 貓咪生完係咁搖又緊震

364 回覆
822 Like 14 Dislike
一返到來見到5隻 1黑 4白...
係曬床底 之後搵左個箱俾佢 安置好曬d bb

之後不停俾野佢食 雞蛋 濕零食 濕糧 雞肉等
但當我地訓曬果時佢又夾住左d bb想返床底...

到底點先可以令佢對個環境有安全感? 同埋依加佢有時係咁搖搖下 又好似狗仔咁係咁haha聲 唉 好擔心 點算好?
好似正常㗎 貓媽媽啱啱生完覺得好攰所以有haha聲
不過樓主最好訓嘅同時都睇下啲貓仔 因為佢地有時會唔小心俾貓媽媽壓住咗
你養開佢嘅就唔洗擔心有無安全感
多圖唔該
喵喵好可愛
成晚無訓開cam睇住 佢真係好偉大 開餵足十小時
果邊有血水又轉位 出面凍d就轉位 頂住bb 依加訓曬先敢出黎搵我係咁叫 但我又幫唔到佢乜最多係咁俾唔同野佢食
養左三個月到 瞄瞄好聽話無出過前爪 同 咬過我
本身佢呆呆地 預佢唔會理bb 但結果真係好唔同

今日出門前
😉
珍惜一切
好可愛得閒可以開奶粉俾佢tw係咪英國短毛?
依加 有兩個問題 唔想佢夾住d bb再四圍走 因為有三次都想夾住返床底(已經執好)

2 同埋佢係咁叫 同 抽搐 係唔想叫我幫下佢?
布偶黎
抽搐唔正常喎....附近有無24小時獸醫,生完小心d好
得老母無老豆?
個頭左右搖搖下 又haha聲 ....
好好奇 經手人係點 生到一隻黑一隻成隻膠神咁既樣
可以買啲欄檔住床底
我都有養貓 正常生曬啲bb之後就唔會有咁嘅聲 肯定全部出唒嚟?
抽搐唔太正常
之前見過有野貓生完
第二日就瞓左係地下
唔好屌殘體字先,e篇嘢同你隻貓好似,搵醫生啦https://m.sohu.com/a/125722941_491280/?pvid=000115_3w_a
你要睇下每隻有冇飲奶
最好keep住每日磅佢地體重
樓主如果屋企無人幫手就拎埋d貓b去診所啦,幫佢地做好保暖,d產後併發好易死㗎!!
養得布偶就咪撚慳果少少錢睇醫生啦
話晒都係自己寶貝黎
上連登開po有撚用咩
有起事上黎你隻貓都死左啦
人地又無話唔睇...
又真係幾中喎, 樓主快啲睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞