開心速遞(255)威龍滅蚊隊

1001 回覆
32 Like 2 Dislike
不如玩大啲講g wong發現3e不為人知嘅缺點同壞習慣而幻想破滅
不過咁樣毀3e人設,驚毀埋3e喺連登嘅fan base
如果係cls壞習慣唔太嚴重應該ok嘅
例如發現3e係腐女仲秘密寫bl故收藏bl漫畫
所以George發現自己冇希望轉頭啊孝懷抱
可以令3e 人設豐富啲多啲野寫 同cls啲
係老左D
都唔係一定個個角色都要搞笑嘅
攻受都好明顯
佬味我鍾意
希望會再見到佢
英進都有一集試過做單元主角,不過出到嚟效果一般,唔係特別好又唔係特別差咁

編劇好似冇乜意欲發展尋寶圖嘅角色咁,好似想由得尋寶圖繼續做佈景板
雖然唔一定要搞笑,但係如果太正經嘅話可能會有少少趕客,呢套劇入面比較正經嘅角色好似都冇咁受歡迎

而家TT出得少所以大家想睇多啲,但係如果遲啲出得比較密/開咗3T線但效果一般嘅話,到時可能就會有啲悶
搵佢同王朝馬漢做一集應該會幾好, 三個角色都冇存在感, 馬漢好似轉左幾個人做都冇人知
我覺得唔洗刻意講呢d野ge,阿孝之前同3E拍拖咁耐都無講,依家先講就有d怪。其實G Wong 如果知到3E淨係中意d有學識又有抱負ge人,而唔係功利主義ge人,佢都應該明白自己無機會
正如3E果陣係嬲阿孝考DSE只係為左佢,而唔係因為想追求知識+實現理想
3E同水水相反,水水希望男朋友放佢係第一,事情理想放後面;而3E就係中意d有學識又全心全意追求理想ge人。

如果真係想寫3T線ge話,我反而覺得3E依家ge人設唔須要點執。因為只要講到TT受3E啟發而去做菠蘿包追夢,TT就自然符合哂3E所有擇偶條件,3T線自然水到渠成
朱展咁就輸哂兩個仔比熊家

池富洗白左?
佢同譚道德依兩個爸爸角色都轉型得幾成功
終於睇返
池家之前一直都好黑人憎而家總算揾到洗白嘅出路
期待池富以正義超人身份繼續發展新cls劇情
本身3e設定係有社交障礙,唔敢演講咁上下 可以玩到同it狗一樣咁毒咁怕醜

但而家做埋補習老師又同過咁多男仔交流
已經無得再做純情小毒閪
池富不嬲都係家規所逼 同埋廢老自私思想作崇 所以先閪

最底嗰浸應該都係同孝,美麗洗白中期咁樣 一樣人性本善 有良心嘅

個女咁樣都無嫌棄佢,又始終會尊重個仔嘅意願
貨車佬出櫃個下直頭令今集昇華
同意,有時 ending 好有心意,其實 D BMG 都好有心意,大家有無留意?
講開ending, 最鍾意孝心分手嗰集段默劇,令成集昇華咗
記得丫,有小丑默劇,好有feel
+1
有冇人留意到孝心分手ending係襯返之前佢哋上飛鵝山跳嘅la la land
熱戀時男女朋友一齊跳舞 分手就變做了男人自己同一件冇靈魂嘅衫(3e著嗰件嘅黃色裙)跳舞 呢個對比正到絕

編劇導演演員都超級俾心機!
利申:對孝心條線無感 覺得呢條線到分手先有出彩嘅位
翻澳門啦你
話說本身威仔唔知阿孝係Gay咖wor
宜家全世界都知
咁大男人嘅威仔會唔會炒阿孝
到時彩虹爸爸應該會出動
一臉受樣
唔會搞大龍生啲女,好似係好事
同太監一樣原理
之前有一集熊家叫大四喜唔好去歌唱比賽,安O一齊跪係咪代表00已經係熊家人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞