開心速遞(255)威龍滅蚊隊

1001 回覆
32 Like 2 Dislike
朱00係我人肉鬧鐘 每朝準時.
收啦 咪再勾引凌凌
你幾時變咗好似池美麗咁講嘢?

仲同00同台唱歌
凌凌豬幫我刷埋牙換埋衫

你鍾意仁哥喎
佢有David姐咖啦
既然個廢青安都叫得00去相體啦
佢咁唔在乎 直接比00我咪得囉
痴線
孝國好正!
我支持佢地假戲真做!
不過唔知佢搞笑得唔得,如果唔係驚佢可能配合唔到開心速遞嘅節奏
其實差幾年睇落唔係好覺嘅,最緊要係睇落似唔似嘅啫
到中段我都仲係未分到英進同龜縮
我諗本身編劇應該係想佢兩個做類似Marco同Gary嘅角色
但係可能發揮空間真係唔大
龜縮都仲話有條同Icy嘅線,都試過做集單元主角啊(不停發晦氣鬧大龍生個集)
英進直程零存在感,對白可能仲少過豪仔或者阿壯(不過阿壯自從傻強走左就多咗好多野講)
唔係話幫唔幫英進,但係編劇冇諗過點寫佢又真係好奇怪,開心速遞到呢一刻都已經發展出咁多條線,編劇其實可以試下佢發展空間(例如同Anita試下感情線), 得就得唔得就唔得
總好過成日做佈景板
還我綠力士
英進暫時ge圈子都跳唔出尋寶圖,而尋寶圖ge主線本身已經唔多,大部分都係過場/輔助性質,琴日滅蚊果集已經算係少有ge主線。Anita, 輝輝,水水 even 歸縮&豹叔都有網店以外ge圈子, 就係英進無,所以佢係最難寫ge一個。同Anita有感情線就無咩可能la,仲嫌 Anita f感情線未夠亂咩 早期同Ivan, KC, 之後又係咁收兵,收左班IT狗,依家又跟左Terry 不如講尋寶圖有個新秘書頂anita個位,同英進一拍即合好過
之前已經出過幾集
如果嗰吓根叔都話其實我個孫都有男朋友咁就fit晒

btw個肥佬好似咪之前笑妹豬食屎唔駛食豬肉嗰個豬肉佬
有望成為大台史上最多hehe 嘅劇
之後可能搵集講George 唔想再抽3e水啦
發現3e並唔係完全符合曬佢標準咁完美
其實寫佢哋係雙性我都ok㗎
仲有龔燁嘅 都係38
個肥佬就好啦,可以同胡老師
凌凌見慣見熟

又上樓 又扶人上床

朱敏瀚幾時出嚟爭仔

又可以加入愛回家
不過唔知佢搞笑得唔得,如果唔係驚佢可能配合唔到開心速遞嘅節奏

又唔一定要搞笑既,TT都唔搞笑,有靚樣有觀眾緣咪得囉
無人覺得科哥好靚仔咩?
同TT 一齊搓麵粉做整菠蘿包
諗起心孝人鬼情未了拉胚ff嗰幕
今次可唔可以成真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞