點睇d top up傻鳩扮8大?

220 回覆
194 Like 242 Dislike
咁我考嗰陣真係咁
話說師兄你幾耐之前讀
2至3年前
我係marketing major
大學都係markering
基本上難度同出卷模式上同大學都一模一樣
只係上到大學啲對手更勁,條curve愈扯愈高

如果學你話齋淨係問定義
咁全部唔係mc就係一句起兩句止嘅sq咋喎大佬
咁我使鬼上堂咩

你係咪其他major嘅人讀mkt咋
即係好似讀advertising design或者media,佢要求你讀一科mkt咁
咁嗰啲正常都淺出好多同埋唔要求你分析得太多
因為正常唔會預你有business mind
bu topup 出bu cert 最難查
drop it

收租都唔止呢個數
死撚開啦垃圾shitty
係我地香港恒生大學呀
LingU真係扮都廢事
要番工仲好意思拎出黎...
i大
識好多人讀石門cie但又周圍講自己讀緊bu
講多少少本部啲野已經答唔到
你邊間asso

我之前望個其他asso D卷係難D

應該係院校既問題
廢事自爆
我年份又講咗,讀咩又講咗,入返邊科又講咗

只能講唔係hkcc
hkcc聽聞係送gpa
啲卷易唔奇
我個fd hea讀完全乜都唔做都3.4
係柒
但點都好過係大學入面讀hd/asso 對外就同人講自己讀U

同埋出去外國出名少少既大學讀個垃圾short course翻來就話自己曾到XXX大學進修/深造果D on9
兩樣都係啦

柒左仲扮
出面D人根本一睇唔知咩料
講真成件事真係好柒,
ASSO仔又要學人地大學生搞OCAMP又上莊又剩,
就算我係ASSO仔都唔想比人知自已讀緊咩
利申:八大ASSO學店
我都唔明

讀Asso比人知已經夠柒,仲自己柒比人睇

自信係邊到黎
咁係因為ASSO個生態同大學完全唔同,
DSE 入U個啲人可以安安樂樂四年攞cert (要FAIL都幾難下),
ASSO仔 hea 做project Assignments 考試嘅話隨時就自毀前途。
入得返U嘅ASSO仔兩年間經歷過好多辛苦野同競爭,
而同時啲大學生就忙上莊 玩,
根本唔會好似班ASSO仔咁緊張成績。
雖然終點相同,但係ASSO中間嘅路途同四年大學生係完全唔同。
你問我嘅話我寧願中學努力啲唔使讀ASSO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞