[有圖]其實戶戶靠咩賺錢?

186 回覆
820 Like 16 Dislike
好耐冇用
唔夠80唔係要額外加錢咩
呢個真
但袋鼠最低消費太高。。
宜家熊貓大部分都係60蚊就送
咪話要每樣野食抽佣
同埋幾千蚊入會費
好正
個個星期六 叫女朋友上黎 Netflix + Deliveroo 又hea 成日

平日番工落雨/太熱又會叫

仲可以set 定 schedule 訓前叫定早餐 番到office 岩岩好同送餐個條友一齊到

利申 打手 由year 3用到依加
賣客資料

做數揾笨柒投資

你諗到既都有可能
喺香港有得做係因為貴租
就算拆4:6,扣返租金隨時仲賺多過堂食
落lobby拎就得 送上黎酒店多數都唔俾
正確黎講,係未開始真係賺。
大家都係燒錢搞it,改善服務。
就算收左用家及食店既服務費都係大過支出,點都係燒投資者資金。邊個外賣app生存到就要睇邊個投資者錢多,搶到市場
用樓主67蚊做例子
客比62+20(假設佢比正價收多20外賣費
即係由頭到尾都係得87蚊咁大個餅
車手食67
餐廳收62回25%-16即係收46
客比82-車手67-餐廳46=-31?
係呀
岩岩用老麥apps禁完
個客係比62蚊就得
系統派架,呢啲連鎖店通常會內部講明邊間專做袋鼠
#34自爆咗了
50,不足50都當50
午餐晚餐大部分地方一個餸或者一個飯都唔止50
飲品就要兩杯先夠嘅
熊貓真係垃圾到震 第一次買等個幾兩個鐘 啲南亞車手又唔熟路 用過一次後apps 都del埋
不過唔係成日叫又好似唔低
頭先禁黎睇下要85
之前去聽seminar
去聽佢地對手food panda
佢地話賺錢係靠返工星期一至星期五時間
同埋港島果d半山中上環豪宅
D有錢佬原來唔中意揸車落去食飯
因為泊車等位果度時間車錢都無左
咁不如外賣仲好
3間都用過

最垃圾uber
會落咗單之後話無車手cancel你單
嗰次等咗成粒鐘跟住話cancel
臨急臨忙又餓仲要再搵真係痴撚線

熊貓就投訴機制無戶戶咁好
漏單倒瀉嘢戶戶喺個app度㩒幾㩒就refund
試過叫餐嚟少咗樣item 用app refund計出嚟refund得太少
打上CS都好快有人接講兩句就處理好

所以通常都係用戶戶
可能間間唔同
我㩒pizza express 同埋食開嗰啲都係50
到時咪唔撚用
返灣仔試過call uber
免運費 個價同出面差唔多
天熱 落雨最岩叫外賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞