[有圖]其實戶戶靠咩賺錢?

186 回覆
820 Like 16 Dislike
真係咁收架啵(有餐廳老細同我講過),點解負評?
又賣廣告 屌
uber包鐘車手唔知70定75一個鐘,加每單20
如果真係賺20蚊一單的話食得屎啦
9up都有個譜exclusive收緊25%咋
邊度有得揀?

呢個?
點會無錢賺
每間餐廳要放上佢個app 頭3500營業額要比佢
如果餐廳只係放佢平台
每張單再分25%比佢
放埋其他food panda uber eats 再抽多d
最後運費個客或者餐廳比幫佢出埋糧比車手
但好就好在佢有成個系統比哂你
tablet 單機 紙袋呢d 唔洗自己比錢搞
客要俾delivery fee
餐廳要俾上台費
deliveroo 仲會抽外賣仔佣

咁你自己再諗吓佢點賺錢啦

利申:uber eats 步兵
仆街 試過熊貓 勁撚垃圾 等成個鐘又催cs 貨先至到

uber eat未用過
張單62 你收67 賺5蚊
戶戶可能會抽10%張單既錢 或者更多 姐係收6.2
商戶多左途徑賣野 戶戶有水抽 你有5蚊賺 3贏
用低價搶用戶,一定有其他公司頂唔順先,其他冇左佢肯定加價
知唔知咩叫賺同蝕?
其實袋鼠都有機會,車手踢單,踢到環繞地球一周都無人接。
踢單算好,有d 仆街車手係餐廳附近拉攞左食物,之後再拉完成送貨,其實餐廳都無去過,咁張單就遲到
所以佢地d CS 都好慘。
而家一日最多有18000張單,賺唔賺就唔知啦。
咁抵?

之前用開über eat覺得好貴

有機會試下戶戶
唔係以為佢賣比你嘅價錢同堂食一樣呀?收貴咗你果啲錢咪比個外賣app度囉
向餐廳抽佣
基本25%或以上
所以點解平台上價錢貴過堂食
因為已經轉嫁左俾客人
我果到唔送 一間餐廳都冇
諗起Silicon Valley入面間Pizza換盒start up
之前唔係有另一間又係搞外賣apps要炒堆人 頂唔頂到呀
商戶要俾返錢佢?
Deliveroo 本身同樣野食價錢已經貴過原本2-30%
M記要比服務費
Deliveroo, Food Panda外賣價錢markup唔少
茶記堂食$40,外賣成$60
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞