[雷霆GG] NBA 2018-19 Playoffs 討論區 (13)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
鹿仔 = 一皇四射極緻
中間頓仲要有單打能力
會報恩架啦 PB
拓前場有兩個大鎖級既人
要PG連續爆3場有唔少難度
1213熱火係一皇四射?
鹿我最欣賞係佢地啲防守
Lopez 好似變咗第二個人咁
禾湖孩子
Bosh wade唔算啦,可以自己單打既
Mario 負責帶波過半場同接炸彈
講時講,幾想睇如果當年Magic既一內四射擺到而家會係咩玩法
mario有年啲buzzer beat都幾好

成日完一節前入波
應該照屈到兩分兩分既
但守個時咪比人三分三分咁屈
土佬二千萬實俾而家啲guard拉出嚟強姦
理性分析,龜少要點樣調整先可以幫雷霆絕地反擊3:1?
其實 Nurkic 傷咗後拓個弱點都幾明顯
Kanter 協防係完全唔掂
但 Thunder 宜家個打法係針對唔到
亦唔係一時三刻轉到
拓基本上係用以前 LBJ 無 shooting 時嘅守法
Dare Westbrook to shoot
要反 cup 要佢 shooting 生性
一係幫 PG 製造多啲 mismatch
佢去做 pick 俾 PG 打 CJ 或 Lillard

關鍵係 PG 打唔打得起
點都要 PG get going
PG 唔掂 Westbrook 自己上正正係拓想做到嘅嘢

其實賽前好多球迷都睇實呢點,覺得拓希望可以偷到一場算贏。
14年變左垃圾
簡直on9啦 上年打jazz 可以換防 唔換
今年就換防比rapper同cj 瘋狂單打
真心覺得個教練cls
團體波一堆工兵無咪再搵過好地地散咩band
諗唔明playoff p點解對住turner同aminu班友仔都可以打成咁
Lopez係湖個陣都已經係重要既rim protector
係估唔到鹿將佢既stretch發揮到極致比佢任射
只要你有字母
你就可以射到爽
唔好講到咁易啦

jokic理論上夠可以俾d guard輪住軍訓

但依然西二,輸嘅場仍然係聯盟倒數

一個ideal嘅情況一係無咁易發生

一係就發生左都無想像中咁大優勢

就好似magic inside out理論上DH12單打就要double team
double team完就隊出去射三分

事實上一半pocession都做唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞