CA/ACO招聘(78) 放完復活節又派offer啦!知唔知呀!下?

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
希望在明天
我o係google drive開3個word檔,方便自己更改,記錄
1部門知識& 自身
2時事
3處境
1. 公事局,架構, 職能, 自己工作, 讀書, 興趣, 強弱點, 能力,etc 點改善
上網/書/問朋友,了解下實際做d咩, 自己個profile砌到相似
2. 硬件好多野,靠平時睇, 臨急先黎背會好苦 ; 軟件上 比個組織: 角色,影響,改善etc, 方便記憶, 速成法 對於有D common sense的題目會有個脈絡
3. 爬文,哩度&yahoo& Blog &書 都share左好多, 其實講黎講去三篤屁,可以去書店睇下D處境題 (我15年買本天書,無望過,家下先拎黎用,個人覺得天書處境哩PART係可取的)
我覺得有D 比較深既function位唔識唔緊要...
但如果成個bar chart整唔到出黎都可能危D...
基本野做到, 唔似樣都冇問題
哇dllm終於收到aco interview
利申:28/2 st
又無offer?
但好似冇3月頭in既現職收到offer
未聽過有3月IN 既現職巴打俾人CALL REPORT唔知係咪收收埋埋
華神
巴打想問下派到幾號interview
利申三月st 未收到in
田田春
今日老細話有人 call report
14/5 in
good news
係咪表示新一輪既華田降雨即將開始
你幾號in?
勁啊,我都係求鳩其拎本notes左抄右抄啲重點就算
咁咪下星期先有
2/4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞