有冇巴絲黎緊下星期去奧地利同匈牙利?

152 回覆
1 Like 6 Dislike
等左好耐

呢個post

都無乜人留言

無人去歐洲咩
十一月去
有無咩分享下
一啲 小知識 或者 要點 都可以
大家係落地先買SIM卡 定 買左先過去
下星期好似又凍返
鴨記買
我長期著一件冷衫加皮褸 日頭太陽出仲會出汗 而且當地人都開始著得小 我都以為好凍 係奧地利 第二日醒個陣見度車頂有結霜 但奧地利我會著綿褸
油站買或者租車個陣買埋 不過我係google map 度選擇避開收皮 行多好似1個鐘 就唔比錢買highway
得閒食個飯
https://t.me/ayy1234
去奧地利有無上highway 都要買pass. 因為會有警察check 一入國境就要貼係窗前
已經知要買最少十日pass, 大慨十歐
但係我本身係去國皇湖純過境奧地利,而家畀咗錢就去食個飯行個圈
如果揸車風景奧地利會好feel 同靚啲 不過你只係過景的話點解唔直接德國入去國王湖

提提你 喺奧地利入面入左油先 因為平均平德國兩三毫歐羅
我喺CK去,用google map search唔到點skip奧地利
我估佢recommend嗰條路係最快,見個pass10歐就算
本人google map白痴,係咪可以叫佢畀條唔經奧地利嘅路?
你係CK 出發就算 反正咁樣都近好多同埋當睇風景 不過奧地利就小心捉超速 係個度4日就已經見過兩次警察影快相
超速問題我知,想請教吓佢條路有冇好明顯提示
將會過境?唔該
奧地利安排兩日,係咪已經足夠
ck,姐係捷克果到?
如果遊奧匈捷 係唔係跨境火車最好 定巴士?
係呀,住一日
同問
我買左匈入 捷出
一日咁少既上網睇人哋啲遊記通常都三日
我自己就會巴士....一來平好多, 二來時間唔係差好遠, 另外我個時住宿普遍近巴士站多d.........同埋有d 地點巴士班次比鐵路多
過境時佢會有個歐盟路牌 類似下面個張咁樣 聽講有啲路有檢查站 會睇passport. 但係我去親都係直行直過 過左邊境都無必知

自己知自己事,太寜靜嘅地方唔留得耐,會唔習慣
所以留多少少時間喺Munich同Prague
我好鐘意shopping
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞