Denis Amy Jeremy 嘅Arrival 天煞異降

95 回覆
45 Like 2 Dislike
https://youtu.be/U9uWSHWcHag

2049呢個氣氛都窒息

Arrival相對黎得溫馨舒服
時間非線性更加表達到係識呢D文字既外星人無因果關係
更正確講法係因果唔係受時間線影響
所以女主角會從未來宴會知道點樣講服將軍
AMY見到自己會處於外星人空間直接同七腳對話
先令佢自己一個人進入太空船
對人類黎講係矛盾,但外星非線性慨念就係咁
少D想像力都難明
陪fd睇,原本以為打外星人,都冇抱住咩期待。屌你,點知咁撚好睇有意思,個fd睇到r哂頭又屌唔好睇,我就一直沉醉係啲對白同畫面到
入戲院睇完全唔覺悶
啲音效同配樂好正
denis 營造氣氛好勁

日子都出埋
啱啱喺netfilx睇完,估唔到咁好睇
本身好中意男女主角,所以有入戲院睇
之後係netflix 再睇多次

其實我唔係幾中意個ending (打電話),都幾虎頭蛇尾。不過可能重點唔係到所以算數
arrival正
睇埋佢果套enemy
其實佢可以講得再詳細少少,有d虎頭蛇尾趕收工
岩岩翻睇,正過第一次睇
Btw, 將軍同習近平幾似樣,戲入面話自己上司都阻唔到佢,預視到三位一體、定於一尊
唯一錯判係中國係唔會做大佬出黎帶頭打人
你個名

睇咗勁多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞