金鐘某律師樓個HR炒撚左佢啦

166 回覆
42 Like 354 Dislike
多數唔請都唔會單聲

有email好好架啦
唔係串唔串嘅問題,
而係根本呢封email......好odd.

一間有質素既law firm,點會咁講野
D英文陰功好似中學教個隻英文
可能英文唔好,表達唔到意思

BTW,個網頁咩事,paralegal點解會譯做助理律師?
唔知嘅話以為講緊assistant solicitor
my power powerful啲朋友
we are lucky that we are able
好似怪怪地但唔知點rephrase 有無達人教下
We are lucky enough to find...
lucky係呢度太informal
agger
哇屌真係好unique
溫室小花俾人寵慣 一出黎俾人拒絕就發脾四
fortunate?
間Firm又真係打多左野
但樓主邊間law school 呀
小小野都發老皮

令我諗起遍點解做律師既潮文
巴閉囉 英雄主義 疊馬
我唔妥你 可以出Demand Letter 嚇你
我唔鐘意你 可以出張Writ 告你

覺得樓主會慢慢變成咁
其實精簡d,話未能聘請你咪算lor.....其他都係做多左

btw.... apply唔到又唔駛下下拎上網ge....
話哂都local大firm
再西都好,如果請你你做唔做?
洗撚寫嗰句咩 根本就多鳩餘 我地間firm 啲position 好撚unique㗎 好彩先搵到人 不過冇你份
啲英文小學生咁我小學寫仲有禮貌過佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞