(又一單)不滿來港數月即提離婚 老夫斬少妻劈繼女

139 回覆
665 Like 4 Dislike
【本報訊】一對年齡相距21載中港夫婦,六旬廚師疑不滿內地妻攜前夫所生子女來港後,短短數月就以合不來要求離婚,前晚兩夫婦在天水圍家中再為離婚事起爭吵,帶醉躁夫氣憤取出菜刀斬傷妻子及繼女,妻女負傷逃出呼救,躁夫持刀追出反被母女合力制服。警員到場拘捕躁夫,並將受傷母女送院救治。

現場為天悅邨悅泰樓一低層單位,據知,曾男早年在內地結識失婚溫姓妻子,當時溫與賴姓前夫育有兩名子女,2011年,曾與溫婦結婚,並申請她與兩子女來港。至去年8月,溫婦與兩子女(22歲及17歲)先後來港,並同住上址,其中長女來港後,覓得一份文員工作,溫婦則報稱無業,但有街坊稱曾見她早上外出工作。

http://s.nextmedia.com/apple/a.php?i=20190416&sec_id=4104&s=0&a=20657168
用下腦啦死廢老
要求公開3母女個樣
呢種老淫蟲成撚日係支那帶撚哂人地成家落黎
又一開三
劈繼女?㗰咗啲喎
屌。斬唔死
禍港
屌,都斬唔死嘅
斬死晒佢哋等佢哋唔駛害香港人啦

應該特登咁做等佢地快啲拎公屋
支那人為左錢乜都做得出
永遠都係老夫少妻
死廢老
咁嗰三隻蝗就有間新公屋住
仲要臨老有監坐下
老野好偉大呀,以自己一個坐花廳換多間公屋返黎,抵坐多幾年啦
Ching 心水清 拎埋社工social ground做分戶 公屋一開二 轉過撚頭再婚叫埋大陸隻公落黎做調遷搬大屋
頭先一起身已經分別撞到共五件操匪語蝗蟲,含一件幼蟲
講衰啲條大陸婆根本係provoke 你打/斬佢,又睇死你斬佢唔死

而家攞正牌離婚兼分戶,仲要可以加急果𠴱隻,排隊𠴱班就再排吓啦
有前夫子女加幾多分?
養埋人地仔女 倒扣50分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞