最強男校係男拔、喇沙定係皇仁

341 回覆
459 Like 73 Dislike
佢覺得有家底相反係無家底=窮
而佢原本以為qc仔無家底=窮
但而家覺得qc仔唔係窮 亦唔算有家底
所以唔可以用家底黎講咁解
圖呢
高主教厹多到
你咩學校
話埋你知我住邊好冇

幾年前聽㗎啦,唔確定
所以等喇沙仔講返啦
認同

申利 非厹之一
流料啦 個做法都唔make sense
RC ok啦
KC先多
JS d kc仔好似餓狗咁 係女都狗衝
好多frd都俾佢地嚇走
冇可能,自修生有年齡限制,理科都有報考限制,真係吹水唔駛本。
咁st joe 一定係世界仔
中六考都唔合乎㗎?
真係第一次聽有咩報考限制㗎?
我聽到都打咗個突 心諗咁唔人道嘅,聽落好功利
點解冇人講下paul boys,雖然一定比唔上樓上3間,但係呢幾年好似勁翻
DBS最多on9
不過啲network應該最好
收皮啦垃圾學校
SPC 論家底音樂讀書都好似勁過樓上果幾間中西區男校wor
樓上做咩咁大怨氣
咁大個人自己google啦
St jo好多有錢仔
弱智仔00後讀緊初中定小學?
知唔知第一次考dse有乜嘢要求?

但凡符合下列條件中其中一項者,均可以自修生身分報考2019年香港中學文憑考試:
(a) 曾應考香港中學文憑考試,或相等考試,或
(b) 以本考試年分之一月一日計算,已足十九歲,或
(c) 非修讀香港中學文憑考試課程,但於考試前一年已修畢或正在修讀等同中六之課程。
http://www.hkeaa.edu.hk/tc/HKDSE/admin/exam_reg_fee/exam_registration/private_candidates/entry_qualifications/

唔好同我講話捉晒啲差嘅學生留班留到19歲
一間學校要留學生班係好難嘅事, 留盡都只係5-6個
皇仁仔講幾句
其實學校最charm嗰啲師兄弟都唔會恨做咩名校男神好低調,佢地ig都好少follower,學界唔會識,不過都有啲鍾意出位嘅,但相對真係好少
我地自己喺學校同師兄弟同學圍威喂都好開心,因為學校真係好自由,好多嘢玩
大家見到嗰啲多數個樣都毒,因為多數學術嘢
同埋學校做型男嘅風氣的確唔濃厚
皇仁仔唔打扮的,但喺學校讀左咁多年書,charming嘅師兄弟真係質同量都不亞於各位眼中嘅名校,都係嗰句,我地真係幾純,啲型男靚仔都幾低調
音樂運動真係一範範,有啲我地都叫見得下人嘅,但整體嚟講真係回曬塘喇
我地自己都想振興返,都好羨慕其他學校㗎,要向佢地好好學習
讀書就叫好少少啦,但都唔係真係咁勁,外界過獎喇
一間學校,尤其男校,最緊要有bonding,冇歸屬感就再多第一都係塵,我都識唔少兩間友校嘅人,三間學校嘅學生都愛校的,最令我地自豪嘅反而係有一班好兄弟
QC
QC直頭冇得考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞