[PS4/PC] Monster Hunter World [308] 26號返兜開花祭刷裝刷珠仔

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
火龍混裝囉,有心眼 集中 弱點特效
仲有超會心
小弟都想做攻擊輸出嘅,TA即係速攻?
呢套裝係咪可以用到打貝貝?
巴打做乜係咁sadface
唔開心?
因為騰龍係最勁個套呀嘛。

你係全新手玩的話,呢個階段都係要生存重要過輸出。有命有輸出呀。

體力3你走唔甩架啦。耐絕3亦都係,唔會暈會幫到你。

你手上而家有咩裝備?
上面講嘅火龍滅盡混裝算係幾好㗎啦。

同埋呢個階段你去探索多d,盡量採集必要素材例如蜂蜜藥草採礦怪力種子忍耐種子,如果你已經有一粒茸好珠的話就採集青菇因為=回復藥。
其實唔洗煩嘅騰龍加中+加護石
你記住呢隻game,高hr不等於勁,因為唔係rpg lv999 你就會999999血最強裝備無敵。

呢隻game無論咩hr,血量都係100 或者 150 或者 200視乎你裝備。

你打貝貝,勁人100血又得,你鍾意200血又得。裝備只係去令到你攻擊變得更有效/或者防禦得更有效嘅一個手段。唔係話騰龍裝最勁就可以一下扣隻怪999血。

每隻怪有特定弱點,如何裝備自己去打亦係呢隻game好玩之處。你咩武器都可以用嚟打貝貝。
你地砌裝有無砌唔同屬防
咁呢個巴打講咗貝貝都未打贏,就唔好吓吓叫人騰龍啦

例如普通炎王裝都有達人藝 弱特 ,記唔記得有一期個個都係炎王手 死神腳 ,個套裝都好好用。

我覺得初期整個體力護石3會幫到好多。
你知我玩太刀,冇玩屬性防具呀。

我係咁分: 火太一套全攻一套防禦嘅,雙天又係一套全攻一套防禦.. 跟刀嚟分。
我就咁一套全攻鎧火
打爛閪就咁換帝火
只會將心眼同無擊珠睇打咩互換
但有時想玩太刀打某d怪唔夠屬耐
爛輝我有雷輕弩打。冥燈就貫通。貝貝想快就擴散。賊弩都有支不過近攻不如太刀啦。

我主力玩太刀啫,但係有d拎槍有效好多嘅龍我有相對配備嘅 。
你鍾意嘅用鐵刀打都得啦大神
你咁勁
貝貝個case 有d 特別 一個坦一個奶 另外2個渣乜都無咩所謂
爛閪我都有雷輕冥輕
有時打爛閪剩係玩輕悶
爛輝太悶,幾舖就夠。冇心機刷。
極貝哩度癲佬玩唔同4近戰武器
場場用輕弩刷好悶
貝貝就係,極貝就麻煩d。
我連FF都唔識
執腳印,炸彈,大炮...個模式太固定,刷武器又隨機,玩兩舖20分鐘,實在唔efficient冇心機。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞