有冇巴打有深入玩開fingerstyle?

62 回覆
13 Like 2 Dislike
nanoweb
一無譜就唔識彈,巴打們有無背譜技巧
呢樣野真係冇咩試過一無譜就唔識彈即係你練得未夠多
1. 不停彈, 當然想記得好啲既, 分段練熟最後先group埋成首歌一齊

2. 明白彈緊乜做緊乜, 明左既話有時唔係好記得都可以即時執到啲些野彈之後再繼續
啱啱開始學結他 希望可以玩到有能力fingerstyle
me nanoweb too
btw其實我無咩特別研究呢方面
大禮堂的樓下我悠哉的Fingerstyle
用眼係記唔到譜
要用隻手去記

意思即係練多啲
本身唔係彈開結他,但覺得佢彈得幾好聽(香港嚟講好似算勁?),又有心發展
https://www.youtube.com/user/lokaband/videos?view=0&sort=p&flow=grid
佢係香港算係幾好la
學樂理,先學chord progression,再深入理解每一個音點解會出現(scales / modes).
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞