有冇巴打有深入玩開fingerstyle?

62 回覆
13 Like 2 Dislike
我都有買..
唔留指甲
有冇巴打聽過eddie van der meer
Yeah yeah yeah 志同道合 可以夾下就的確好極!
松井佑貴你係睇youtube執佢d動作?有時唔係好睇到佢用邊隻手指。如果想練佢既technique, 巴打有冇tips?
巴打,你上youtube search 「yuki matsui 特殊奏發解說」,松井有親自教個手型,如果跟唔到可以search 「 yuki matsui skills analysis」有幾段普通話嘅講解好有用
松井比較舊嘅作品同近年比起右手有啲唔同,睇你想學咩歌
唔該曬! 即刻search先! 好想練Rider,但有d無從入手,唔知練得岩唔岩
rider右手用slap and stroke可以練左先學首歌,rider我都冇學,冇咩心得,summer vacation 就有學可以幫到你不過我建議你放塊鏡係面前望住右手黎練,唔係你個手型會好奇怪
大家覺得fight 算唔算難學?彈咗一年想學啲percussive啲嘅嘢
睇完tommy emmnuel
正到爆廠
勁到癲氣氛好正
巴打如何起手?
想學Fingerstyle但唔知點入門
其實Andy Mckee開場已經好正
TE出場真係勁到痴線
神降臨世上向大家展現神蹟..
開拍子機, 放慢黎彈..
Guitar Cxxxxxx 幫到你
利申:非打手
巴打好勁
想問下各位玩fingerstyle嘅巴打你地用開紅銅定黃銅?

個人感覺紅銅嘅音色清晰好聽好多但好撚硬好難撳
黃銅軟身啲好撳啲不過音色冇咁鮮明好似岩掃chord唔太適合fingerstyle
真係好難取捨

利申用緊Elixir polyweb
用開磷銅,覺得硬可以用012,支結他夠靚可以用013
巴打用邊隻牌子?
之前用Dadario隻Exp16 012紅銅都係覺得好撚硬

唔知Elixir會唔會好啲?
我用elixir
polyweb定nanoweb?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞