Marvel漫畫&電影世界觀極速入門

214 回覆
397 Like 55 Dislike
似乎想捧返蜘蛛俠
我反而估係Spider-Man同phase4唔夾
phase 4 走咩方向
btw spider-man 會唔會玩 Sinister Six
捧返
記得好耐已經見到,似phase3尾水唔出奇
拍咗咁多次
我估一定會出力鋪phase5
因為phase5引入X-men
DS2 BP2就鋪光明會
Eternals CM2鋪宇宙路線
屌你老母百發百中呀財經台房屋台過街老鼠
留名溫習

可否講下hell lords, fear lords

06年非MCU
咁撚幼稚既野都可以成為大眾野真係估你唔到

我自己都係半桶水,抄功課

在經歷噬神者與舊神間大規模的戰鬥後,殘留下來的原始能量集中產生出了第二類惡魔,由最早的人類崇拜者無意識間的慾望所塑造。由於人類對於單一邪惡撒旦的信仰,惡魔們將各自的領域命名為地獄,這些地獄領主 (Hell-Lord) 包括Marduk Kurios、Bamphomet、Mephisto、Satannish等,每一位地獄領主皆試圖引誘凡人犯罪,在他們死後獲取靈魂,經由地獄領域內的靈魂數量以及崇拜者來得到力量。

恐懼領主 (The Fear Lords)
由七名強大的惡魔組成,成員包括Dweller in Darkness、D'Spayre、Nightmare、Straw Man、Lurking Unknown、Nox和Kkallakku,密謀征服和通過恐懼接管地球。

呢個先勁,最強惡魔集團

分裂領域的統治者 (Lords of the Splinter Realms)
Marvel多元宇宙包含無限個宇宙,在眾多宇宙中存在有一個或多個維度,這些維度連接到主宇宙或位於其內部,與主宇宙和連結的口袋宇宙維度共享著連續性。這些分裂的領域包含各種從中分裂出的維度,通常被指為地獄。儘管每個維度的居民似乎各自為政,有時統治者會因為共同的重大威脅而召開會議,成員包括MephistoDormammu、Umar、Nightmare、Surtur、Thog、Pluto。

有追開電影應該對佢地印象深刻,漫畫入面敵人集團體系都好強大

雷神3??
Yes 好好睇
救返雷神呢個角色
係呀
應該係版權問題,好似話sony只係簽幾套合作協議,個協議完左sony唔再傾咪打亂左計劃況且而家marvel都有能力捧起d二線角色

親生仔Spidey
其實蜘蛛仔無咩特別......
phase 4 要出AvX ?!
我估最快都Phase5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞