[好似係]係日本買左支假PRS SE CUSTOM 24

75 回覆
17 Like 0 Dislike
S2 係韓國hardwares 美國組裝 同埋個top係beveled top唔係arch top, 無咁靚同舒服 . 注意S2用嘅hardware 係亞洲/歐洲尺寸。要買aftermarket parts upgrade選擇比較少。因為大部份都係美國尺寸。

如果Core 嘅HBII 新嘅3皮多啲左右。
2手睇彩數。16k-27k 都見過
4皮幾wood library 變返做2皮幾既 custom 24 faded whale blue
2皮都無
拎去做refinish得唔得呀
得。。。
不過其實fade 咗, 可以問下PRS PTC
我有朋友寄過去refinish. 唔使錢。 淨係比運費
可唔可以再揀過隻色
比錢既話可以
但有人話privatestock都要比錢整
如果係prs 責任。免費
我自己覺得係 實際唔知
我朋友果支仲要係2 手買返黎 無單
PTC 磅佢refinish 同埋免費upgrade 左新version 嘅nut 同埋做左免費fret leveling
之前有枝20th custom22 霧化
有人話要比錢 平放算
fin老母nish咩

se咁撚平個top印上去架渣

你估真係比木你
up 乜鳩?!
SE真係人maple cap 架
上面d flame就係用wood veneer 。唔係印出來
其實 10 TOP 同 wood library 即係點
privatestock 又係用邊啲木?
明明講緊你d貴野嘅finish
條友做乜鳩
btw musicman d top係咪都得好薄
se<s2<us core
core:
normal<10top<artist package<wood library<private stock
wood library 係dealer 自己揀嘅limited run
可以揀private stock vault 入面嘅材料
但係dealer 揀,你無得揀
基本上就係無得揀spec 嘅private stock
一般35k-45k 街價

private stock 就由另一team 人造嘅,而且咩spec 都有得揀,vault 入面咩木都可以揀,只要你有錢。
70k 起部。所有option 都要加錢
yes, musicman 最top 果啲model 都係用veener
就算係普通cu24都好令人失望
其實prs有啲咩特別嘅地方
呢一兩年好多人都讚不絕口

利申: 彈緊usa fender tele
top靚 雀inlay
條頸ok好揸
係一直都讚不絕口。
唔係架 好多人屌自從cu22 24一手價加到3皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞