amd cpu&gpu 討論post #10 睇#1先

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
A320唔得都正常呀
頭先得閑上去望到啦
冇1代u係唔係要拎去代理更bios
c6h?
冇咪去代理
或者pm飛馬問問
唔係飛馬到買都得咩
睇緣分
利申:打手
法奧打手表示
個司機好靚仔
zen2 係咪用舊 socket?
Reddit 有人整合 確認能收到 Zen 2 bios 既 各板廠 x370 / b350 底板 有興趣自己睇

link : https://www.reddit.com/r/Amd/comments/be5m9k/more_mainboard_supports_for_ryzen_3000_series/?utm_medium=android_app&utm_source=share

留意 list 仍然在更新
Am4最後一代
AM4當初唔係話用到Zen 3定4咩
sorry
Ryzen 3 先岩
仲用唔用到 am4?
ryzen 3係咪想講zen 3

sorry
支援四年,zen3係最後, 總之第四年
on9
姐下代又要換板
睇你咩情況下換
想底板供電好 可以應付 zen2 cpu 否則可以用清貨價 x470 頂
訂左ram未?
其實 Flare X 同 Ripjaws V 係唔係純粹外型唔一樣 個內容一樣 ?
flare x 係專門 support amd ryzen 既 dram 系列

Ripjaws V support intel 多D 不過 後期bios support 己經冇問題
下代邊洗, 再下代先要, zen, zen+, zen2, zen3(?)
咁...真係要睇下一代...個bios點 直接買3200C14Q 好似好過 3200C14D ?
仲以為3200C14就 AMD一定用到 原來都係有分AMD INTEL RAM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞