Back to me (151)

1001 回覆
45 Like 10 Dislike
距離iw 已經一年
終於嚟到endgame 終於要完
諗翻起第一次睇Iron man 已經係9歲嘅事
MCU 真係陪伴我成長
好唔捨得
我諗冇乜邊個系列嘅電影會影響得我咁多
LM
我好興奮啊
不過好似話有D scene係fake唔會係戲度出現
今集一定好多爆野
到時已經熟睡中 養足精神第二朝去哭喪
不過其實今次睇咗都唔會劇透只會feel到好撚sad
hp系列囉
可惜最後果2集特登分開上
哈8最終戰幾失望
啱啱好唔係00後
我諗11點出黎公海已經爆左post
你睇邊場 6點班人睇到9點 起碼爆一個post先
已經有心理準備三巨頭拎咸鴨蛋
但係就算比人劇透左
到時睇佢演出黎都喊硬
後生一代
小圈子最大係幾多歲
8半已經覺得太慢
呢個問題要問az巴
阿輝
怎麼才算贏DC?

1.要在DC顛峰期(Zack導演主導)定勝負
2.要在DC內部沒有矛盾(JL好fun)的時候
3.要在Zack導演狀態最好的時候(個女自殺冇心情)
4.你不能把沙贊當作行Marvel路線(笑片)
5.你不能說Aquaman CG太假(假假地先似打機)
6.你不能驅趕生事假膠,你要接受Marvel垃圾
7.你不能迫害和鞭DC迷,要給空間他們呼吸
8.你不能阻止DC迷幻想未來贏Marvel
9.在你的主場,你不能捍衛Marvel,意見要偏向DC,最好一開場就說Marvel太爆谷太好笑
10.DC迷開歌頌帖,Marvel迷不能反駁論點
11.你不能鬧DC迷
12.Marvel有新戲宣傳時,不能有女人或小數社群做主角,最好全白人團隊,這樣才是跟原作,否則一律當作左膠(WW同Aquaman)
13.你不能用十年鋪排的票房跟他們的開局票房作比較,一定要用返十年前的MCU開局作比較
14.你不能定義何謂DCEU的開局,因為他們根本沒有說明
15.你不能用大集合電影續集的票房跟他們比較,這是不公平的,因為他們還未有大集合電影的續集
16.你不能否定RT IMDb 甚至 box office mojo 被迪士尼收買的可能性,因為迪士尼是最有錢、邪惡的霸權
17.務必遵守以上守則,否則即使Marvel不小心贏了,DC迷也會說你是靠迪士尼霸權,說你是靠左膠,說你刷票房,說你是Marvel狗。DC迷總是可以找到一條理由來說明Marvel已死。
我估呢到平均年齡係廿中
利申 咁上下
隻怨婦蝦係咁想撩交嗌
但係hp 最後個兩集都好麻麻下
等緊到時Endgame冇30億票房bin晒你地c
係呀 99年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞