[PC/Android/IOS] Albion Online 免費 sandbox game

154 回覆
10 Like 3 Dislike
應該無, 我都係join咗個國際公會。個公會有alliance, 所以幾時login都有其他人玩。

但有個Albion HK Discord可以用。 https://discord.gg/fJYGBF
搵左好耐都搵唔到birch log, 同埋隻Boss
好鬼難玩
你禁個地球儀(右下角), 可以係個map度show到有咩resource會出現。
Birch log係tier 2樹。你要去有tier 2嘅地方。
唔該哂 今晚再研究下
順便一提,綠色地圖一定有樹。沙漠有獸可以skin皮革
留名
留名
條link expire咗
求link
我建議大家新手做完tutorial, 出yellow zone採礦/做gathering
注意Blue and yellow zone 死唔會跌裝

要打怪升combat fame就可以join城入面嘅 expedition

上咗Tier 4裝備就可以打 yellow zone random dungeon (人地local chat叫T4 RD)
有啲興趣, 想問game多唔多副本打? 
佢幾年前未出個陣有留意過,但要收費所以無玩到
多, 啱啱仲要出咗random dungeon. 佢會喺啲map度random generate d dungeons 出嚟.

但係暫時係需要組隊打, 下次update會有啲solo random dungeon可以打嘅

有啲地圖會定時出treasure chest, 要同人鬥搶
好 等我裝黎玩下先
雖然睇見啲gameplay 見到啲VFX 整得麻麻, 不過都試下先
因為用tablet也可以玩,graphic唔可以太勁
Down緊
打到T4之後係咪可以正式玩
係呀,你夠錢買T4.3 (enhancement 3)等於用Tier 7 items
我覺得
返工嚴重耽誤我既木工同制弓生涯
岩岩出果時有玩

日日係度DUP石仔

DUP左2個星期

將D錢轉曬做金幣就無玩

隻GAME永遠都係玩人海戰術

無咩操作可言
想問下點樣craft其他坐騎 隻新手驢仔騎到得番90%耐久值
有得repair
同埋買島養馬既錢仲貴過就咁買馬好多
諗都唔好諗住第一隻馬係craft出黎
Z vs Z 係

但GvG, hellgate, arena有人數限制的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞