BU non jupas 詳細討論區(2)

936 回覆
10 Like 2 Dislike
派左2 round 應該等n手
應該嗰日in晒全部?問人全部都係同一日in
應該係
希望有書讀
你grp discussion嗰題問咩
大灣區
另外一題係唔係 why hk people unhappy
好彩抽唔中大灣區
想問邊度睇其他科收幾多人?
bu acc派哂未....幾時再有...
有冇人入左BU 想開返個Telegram group識下人啊?
isem快啲派下offer
無書讀啦
Ching你gpa幾多
唔關事路過 上年interview過applied bio - env
不過其實就係同biotech班人一齊in的
當時我個interview(group discussion 同以往係database所問既問題唔太一樣)
三個prof坐我地前面 (姐係我地同佢面對面咁坐)
佢首先叫人自我介紹 多過一分鐘會stop你
佢拋問題出黎叫人講下自己想法 每人都有一次出聲既機會 都係一樣多過一分鐘就會stop你
頭一條問題就問點樣可以保護個環境
第二條問題佢問你覺得將來有咩tech可以幫到成個環境(但係當時其他個三個人都deadair得我一個拋左gm food出黎點知佢地三個就係咁執我口水尾 講左兩分幾鐘gm food 激死prof
第三條問題就叫我地講下近日係香港有咩env既pollution (當時我係講海豚 亦都有人講上年最熱門既話題:南生圍大火)

而我朋友個組就問:
1 點解會想讀bu 有咩好?
2 講下南生圍大火對環境有咩影響
(p.s. 最後我朋友收到offer)

btw 我bio - env係放second choice 佢都照出interview俾我
最後緊係無offer啦 但都叫做有得in下
我個組有個女仔係讀ou degree 佢係咁吹自己做過好多intern 去過好多field trip 但係我見到兩個prof都黑哂面 反而其他人講自己點解會想讀依個prog/點解對依科有興趣 個prof會好開心係到笑
我講左咩就自己參透下啦 因為我都無offer 唔敢講太多 驚害左大家
祝大家早日收到offer
想問bu如果收左你7月份會唔會有入學講座之類?
3.54 廢你好多
你係咪3.8

我上次講完gpa 係咁比人插
有冇巴打都收到bu gis yr3 offer?
Music出左offer未
3.7左右
想知dse英文得2 冇考ielts會唔會有機會有offer
求問有冇ching收到english language senior entry 的offer
聽講有人無考都入到,Dse 都系得2,但唔知系咪真
求acct offer
冇offer完全冇心機溫書
出咗,4月尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞