[豆腐兵團]祖雲達斯球迷區(38)

1001 回覆
17 Like 12 Dislike
呢隊野後防
琴日啲組織麻麻,比入撳屌
比人攻到氣咳 今次到我爆血管
拎到球作客入球算好過上次對下體
大巴奶踢成點?
Ajax 1 - 2 Real Madrid
Real Madrid 1 - 4 Ajax
阿積士:好過上次打皇馬

大巴奶...阿積士士Q旦一件都勁過大巴奶
Dybala out la diu
就算今場贏左,下場咪又係要博盡
對手有能力反cup
宜家有多啲危機感應該可以集中啲
尋日下半場出黎發一發夢就即刻收皮
如果lead住,屌帥隨時出啲19保守陣
而且今場俾人攻到咁都守到個和算係咁
賓坦古尋晚表現真係眼前一亮
啲跑動同逼搶真係好鬼多
同埋costa狀態都唔差
佢出場之後,對面右閘基本上唔再夠膽點上前
亦都mark佢又通坑渠又盛
下場又應該有翻隊長,隊波應該可以再逼上啲
今場始終俾左太多空間對手傳波
中場都係太弱
又無控制力又少肌肉防守
有得擺三個馬杜迪就好馬杜迪有時會勇於對抗 為對方持球者帶黎麻煩 搶唔到波就o累住你迫你送走
賓達古 比真力 只能靠預判/企位 去截擊+包夾
見巴塞維度後備上陣 我又懷念維度

對方中場好從容不迫 搞到對方前鋒攻得好肆無忌彈
根本痴媽筋 搓到入你禁區 予取予攜咁
粒波入到禁區 全世界變左眼神防守 唔敢落腳出腳 超級牙煙

有到好神奇o既地方
對面前鋒身型一般 但做支點能力極強 拖到一兩秒就有以下循環
step1: 一下撞牆撞散你
step2: 撞唔散就回後
step3: 回後就搵機會起腳
step4: 起唔到腳 再拐橫 再起腳
step5: 起唔到腳或比人封左 再執番個波再造過 重覆以上循環

有機會BT番全場黎睇 6X分鐘最明顯
由左攻到右回後再由左攻到右 好似播緊錄影帶咁 呢段比人撚到傻 波皮都掂唔到

成場波 前所未有咁Q大壓力
阿積士 高機動 高節奏 好默契
祖仔摸和 算係有女神眷顧

另外魯加尼 佢都無乜犯錯 有冷靜o既一面
但係太斯文
膠邦雖膠 但第一點上搶 (人地只係開龍門球)
佢比魯加尼 好太太太太太太多
搶唔到都整低整停你 (魯加尼竟然企人地背隻 比人得住頂/搶唔贏)

本身魯加尼上搶多d 可能囧見到太廢 變左膠邦上搶多左 第一點就殺左 減唔少壓力 對方亦都難踢左

阿積士 好擅長 小範圍佈置極多人
上半段 狂攻辛度o個邊
下半段 狂攻簡些路呢邊
雖然辛度有防守失敗鏡頭(比如撞牆撞散)
但今場成條防線最q忙就係佢 仲偶然谷上支援隊友 九十分鐘都無乜疲態
大家屌少d辛度喇 (我最多都係屌佢出波拿西左d姐)

哥斯達o既驚艷 算係挽回多少面子 (佢都好撚癲 飛鏟都手禁佢唔停)
屌帥套19戰術一定出costa打後備
親下半場對手冇力先出黎爆對面隻閘
魯加尼踢法太斯文
如果要狼要搶第一點分分鐘卡沙里斯都好過佢
懷念b4
馬度迪守都ok 攻真係不了
成日走位都係腦衝入對面人堆中間
阿積士打得好好
有球中間空哂柱邊出界真係嚇死,
祖記無輸比分1:1 算好彩

Ccc尼穩
嗱 我唔係鼓吹暴力足球 mon post狗唔好cap我
我眼見膠邦踩人都踩左好幾次dirty但有用
文素傷完真好沉,可惜
仲以為會出堅,衝擊下對面
聯賽贏左嘅話可以出多啲堅仔練兵
中場pjanic同比坦古亞兩個作用重疊左,本應係加強後場組織對應敵隊逼搶,結果係組織唔到之餘仲無左掃蕩力,下場出返can/基迪拉應該會好d。

後防魯加尼跟本唔夠班,其實都培養左佢三年,仲未接到班,仲未成唔到大器,唔明點解咁多人覺得佢好過bonucci,鄧benatia唔抵。

右閘簡些路防守真係好唔掂,又多大意失誤,攻力係勁既,踢好多強隊都岩踢,但就係唔岩祖呢d求穩陣既隊。辛度就不嬲都唔屌,講真球壇有幾多勁左閘?佢算係咁啦。

哥斯達果種踢法就後備岩架啦正選佢唔會咁勁。
啱!其實中場個配置應該係p5加兩隻b2b中場
而賓仔嘅定位應該係p5嘅後備
但屌帥收p5果時用奶隊/陳仔都唔唔用賓仔打中場中完全鳩黎
賓坦古跑得快,體能又好
打b2b有咩問題?
加上迪奶剛復操,對面班後生仔咁快
佢邊頂得住
講真賓坦古傳波又唔係特別標青
咪就係比can好d
唔覺得打墜後中場對佢係個好出路
屌帥中意多功能
迪迪仔都可打三後衛
尋晚比真歷冇腳好波 有藍斯就好
但係佢尋日跑動應該全隊最多果幾個
算幾勤力
加上少左can幫手協防真係有影響
簡些路少個人幫佢包位,變到畏首畏尾
比真歷又唔敢推咁上
有無人知佢傷幾耐?
Can應該細傷好快好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞