[有圖] $4000已袋

698 回覆
78 Like 1040 Dislike
收到了
屌我啱啱先收到訊息咋
個名好似叫caring and sharing wo
職津處已就5,000宗成功申請個案,指示銀行今天發放款項。截至本月八日為止,職津處共收到約270萬份申請,並已向約160萬申請人發出申請確認通知。

200萬申請,一日處理5000宗

要派400日,起碼出年先派得晒
庫房轉左用boc出票/錢好耐啦 就算boc之前都係scb...
滙豐SMS 好似唔會show名,而係Show 銀行名
WA 屌你.....
天大既笑話
屌佢老味,唔怪得一早放定風話會派到今年年底
早排仲話會增聘人手處理,最多頂到盡俾個double,一日處理一萬宗

都要200日,仲要星期六日唔開工,仆你個街
仆街 連收到申請表果個sms都未收到
前前後後搞左幾多年
唔係話等佢果4000蚊洗
但成件事好反智
3月4收到Msg
083係唔係可以當冇申請過
我3月26都未出聲
話要收到確認信,點解收到錢巴打 提都無提過封信?
笑撚到肚痛 真係一日派5千個
一個4000 派足幾年, 咁今年咪唔會再有人叫佢派錢囉
政府派左錢先寄信/sms
你mon住自已戶口緊係快過政府封信/sms
https://topick.hket.com/article/2320780/%E3%80%90%E6%B4%BE%E9%8C%A2-4000%E3%80%91%E9%A6%96%E6%97%A5%E4%BA%A4%E8%A1%A8%E2%89%A0%E9%A6%96%E6%89%B9%E6%94%B6%E9%8C%A2%E3%80%80%E6%9C%AA%E6%94%B6%E9%8C%A2%E5%B8%82%E6%B0%91%EF%BC%9A%E7%86%B1%E7%B7%9A%E9%9B%A3%E6%89%93%E9%81%8E%E6%9C%89%E7%B7%9A

另有網民成功致電熱線,他稱於2月1日交表,3月8日收到確認短訊,佢熱線人員稱起碼要6月才能收到錢

我同樣係1/2交,8/3收sms,編號-50 (50萬)

500000/10000 (當真係增聘左人手)= 50工作日,計返好就真係啱啱好最快都要6月先有,我屌你老母呀
有冇人仲未收到msg 一齊寄左2封得1封收到
唔係大部分人都係減稅咩 竟然有咁多人拎到現金$4000
咁撚on9 先收銀後收確認信
封信要黎把撚啊
正苦做嘢有冇咁撚落後呀屌你老母
學生咪有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞