[有圖] $4000已袋

698 回覆
78 Like 1040 Dislike
講明唔用it你地想有幾快
人手sms同人手叫社署過數都要時間啦
等緊四千幫我供一期股票,唔急但最緊要有
一樣, 絕對唔會好似d廢青咁拎去洗
咁環保呀你唔收集埋左鄰右里啲form一齊交?
如果計晒所有收入我會冇
但我三分二左右收入係freelance,加埋供養父母免稅額變左有得拎
雖然唔等幾K開飯,但唔拎條氣又唔順
多d留意下出面點run,有多少少收入既都唔係正正常常打份牛工or會諗方法唔交稅
反而你所講既"正常"打份工既起碼ㄧ半都有得拎
因"正常"打份工既唔係咁易真係搵咁多

共收到約260萬份申請,並已向約150萬申請人發出申請確認通知。

「如申請人在五月底仍未收到申請確認通知,應於六月三十日或之前,致電熱線3897 1088,或經電郵(careandshare@wfsfaa.gov.hk)向職津處查詢。」政府發言人說。

第一次打佢播錄音 話3月交4月尾先可能有SMS
4月交就6月先可能有SMS
係唔係冇收到SMS代表唔成功?
會唔會佢因為太多有唔見都當你係失敗
咁佢都慳返唔少錢
扣得哂即人工係叫做搵得多?
屌你咩,我都係2月8日收,點解你有我未有?
咩年代仲用人手個政府short燃左
似乎你唔多明我三分二收入唔使報稅
當然扣得哂
好多人總收入唔係淨係打果ㄧ份工
樓主馬鞍山撚
😛成班死窮閪
利申等錢開飯
上面有位巴打001都未收到啦
利申003
逃稅仲咁大聲
好撚威咁真係笑撚死
薯片個次 jer jer聲,幾快手,填張授權俾銀行就搞掂
個社會就係咁
政府都有乜特別野比倒我地,做乜仲要比佢起基建養新移民
而且嗰啲嘢係股票相關,咁當然唔使報
要捉既大把的士佬都冇報
其實你唔使咁緊張,一路我都冇話自己搵好多
因為畢竟你可能一個月搵10萬8萬,如果係嘅話我相對你就真係搵得少
純粹想回應你講嗰樣嘢,拎到呢幾千蚊幾人應該比你想像中多好多
我2月8號就收到sms
002 坐等收錢
上連登玩考眼力
係外國讀緊書

等嚿錢黎鳩fing
呢個真係終極好笑
又話連登仔FG 50k
果4千都好似餓狗搶屎咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞