其實啲DC狗到今時今日仲撐乜撚?

547 回覆
570 Like 312 Dislike

套戲一開始就開撚左外掛
佢係船到屌打反派都算可以好睇
但劇情高低起伏位擺錯晒位
佢拎支叉出黎 又唔覺再推高佢
只係預料中既結局
佢個切入點獨特
正如其實好多韓國電影咪又係日本電影質素,但人地個切入點特別咪入口零捨唔同啫
呢篇嘢簡直係智障DC狗嘅縮影
真係唔明D人諗乜,
美國野本身太多9吹D人都咁鐘意睇,
仲討論埋D無結論的野
其實日本英雄先最正常,唔好理咩公式幼稚悶,唔通多對白的片就叫有劇情有深度?好好笑呀
咁你咪反駁囉
formula:
有堆正義撚 + 有堆壞人
壞人要搞破壞
正義撚出動去打
因為唔團結/未開竅,正義撚打唔贏,壞人佔上風
忽然正義撚明白咗啲道理,勁咗
最後打贏壞人

不過 roll credit 之後發現壞人/壞人啲 frd 未死
下集再打過

使乜反駁呀
佢話Shazam掂硬,依家呢?
睇下事實咪撚打飛機啦,就係有你呢類智障DC狗先令人對DC反感,唔關係咪Marvel fans事呀
dc狗剩係用路蘭打飛機
我用埋mos bvs aquaman ww黎打飛機架
其實英雄片好難有意料之外既結果,最特別要數到watchmen
只要係好人贏就一定估得到

佢中間有約略提過佢細個有修行,佢體質問題,大幅度既成長只能寄望第二集佢點處理人同海既關係

最上個回覆踩dc吹marvel
咁我想問佢個流程同CM有咩分別?[sosa
CM有咩咁意料之外?
8千萬成本,咪放長雙眼睇下最後埋單計數會點

英雄片包裝下溫情笑片,呢條formula我相信唔會差

M記fans計dc時要雙部要叫唔蝕嘛,我記得
人話好睇就好睇? 套垃圾
最on9係走去遊樂場咁撚多人既地方避
如果佢用屠殺方式咁搵主角,班路人就慘
乜撚野人地話好睇就好睇 我睇過話好睇啊得未啊 同埋宜家講緊成唔成功啊
我估應該係突顯反主角既不成熟,而且 主角最有印象嘅就係遊樂園,喺呢度佢曾經失去所有(佢啲屋企人) 最尾佢都係呢度得到佢一直渴求嘅嘢(佢真正既屋企人)
簡直係惡夢
廢佬話係 BIG 的超人版
我相信唔會差

啱啱先講完即刻又出現DC狗標準答案
啱,我覺得有時評論一套戲,唔使旭啲就話人垃圾。
點解鍾意marvel就要踩DC?
有咩問題?
CM個人出道作黎講可能係咁多個英雄中最差既
話垃圾至少都要比面講下好處
唔好太偏見
佢地宗旨係咩都要去到盡

屌對家就屌到一無是處
讚自己就讚到天上有地下無

追住我咬個件有辦你睇
唔可以推測,一定要講到好盡先得,呢啲人現實生活肯定撈唔掂
唔係踩dc係踩dc狗
成日盲撐垃圾bvs又扮假膠屌marvel
你冇睇開我地嘈應該唔信
但好多所謂marvel狗都其實都鍾意dc
係佢地對dc好失望先出黎屌啲盲撐狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞