四大地產商嚟講,恒基係咪特別仆街?

66 回覆
145 Like 3 Dislike
貴又貴過人,料又唔係靚
出咁撚多劏房盤,仲要美其名叫做h collection,下欄嘢當上菜賣
而且同過恒基d人做嘢,發覺佢哋真係特別刻薄,個個都鍾意壓榨人
咁多間地產商嚟講,恒基真係特別嘔心
就係超刻薄先賺咁多
恒基啲reception阿姐對眼生係頭頂
串過馬撚
南生圍
老實講係
睇過咁多次樓恒基真係無特色
講君子起樓係太古 合和

中外海就真小人
明開口串柒你 又睇心情起樓,心情好交樓90分(詹蛇)心情差比啟晴邨你

利申:中海外樓
太古合和而家專起豪宅質素點會差
一定係
恆基係幾西既 啲料都係普普通通
佢好鬼鐘意攞斯啲重建樓黎賣 果啲一兩幢既劏房單位 就係重建 又要賠俾人又要拆先再賣 (不過好多舊樓重建都係咁)
果啲單位律師費都唔平

題外話 而家地產商既質素其實都差唔多啦 唔會話有邊間係特別好
長實用料咪仲差
痴線 買過幾次樓 不論新舊律師費都係8000樓下
重建果啲樓差唔多 重建樓啲契好麻煩
不過出邊果啲律師樓其實都可能平少少 不過唔多
但係有時冇得用出邊果啲
兩間新xx完勝其他發展商
當然佢地都有7盤,但比例一定少過其他發展商
而且佢地年年有盤推質素keep得到
點解咁多就真係唔知
我淨係知貴係因為啲契問題

我估可能係有啲樓太舊啲契唔齊或者可能係強拍返黎 真心唔知 有錯請指出 當識多樣野
新世界還好 可能佢盤唔多仲keep到
相反另一間好似差左少少 冇上一輩講得咁好
而家其他發展商都追緊上黎
嘉理會德豐信和我個人覺得性價比幾好

可能而家啲料係差唔多 主要係睇個則畫成點

如果有得選擇唔好選長實恆基嘉華 中伏機率會高好多
太古有個豪宅新盤起得好麻麻喎
設計外觀都差
信x可以望下佢白石角個盤漏水裂磚都有嘉x就唔清楚cm唔到
新鴻x我覺得係買sold out service係咁多間最好既(幾sure)
Btw會記都唔錯呀平心而論
利申:做建築無關行業,只係睇盤睇得多有小小心得
白石角你係指邊個先 佢起好左3個盤
天賦果2個係差啲 佢同人夾份起 佢單個起既逸灣龍幾好啵
同埋帝景灣都幾好
我岩岩講既係性價比幾好
我之前都睇過唔少 加上而家周不時都會上人地屋企整野
新鴻X我覺得佢係賣高人地成幾兩成
不過我諗都係主睇邊間建築商
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞