有冇人收到2019 HA fg rn interview呀?

207 回覆
7 Like 3 Dislike
你當好似出ward 第一日咁 都係ward round 下
夾日子就睇ward 有d ward 好既就因為你仲係tuns 仲可以係你俾更返工
有d就已經當你係staff 編你返足六日
個個WARD既作風都唔同
我果陣第一日返TUNS就係9-5
一去到就帶你行下,拎衫
之後搞一大輪就食飯
食完飯上WARD會無咩比你做
所以就問下RUNNER呢個WARD既ROUTINE係點
甘你report 完 duty 返埋9-5,但你第二日係咪已經都比人安排左返工?
唉 ,其實我6月果陣同hr 講過report 完duty 果日之後果個月唔得閒 ,問過可唔可以改 ,距話唔使改,到時同ward講。但我覺得唔好意思,所以7月簽約果陣再問都話無問題,所以我先簽份tuns 約。但因為我仲未到report duty 果日,但我又好怕麻煩到ward,所以我想問下你地意見 ,如果我report duty果日同ward講想返pre rn tuns 既日期,你估ward 會唔會恩准?
不過其實我都知道 ,到時先知道可唔可以 ~by the way 感謝樓上回應 ~
想請問你 住邊區 KEC擺第幾 ,我住KEC,但tuns係HKEC,想入KEC啊
你1,2擺啲咩
借樓問一下,paed 收fever症要做乜野同問乜野。
揾過下揾唔到ans,我印象中好似話要醫生係ward出門睇過係咪infectious disease。
其他仲有乜可以做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞