<木曜四超玩> 台灣網上節目真係好高汁 [3]

1001 回覆
81 Like 13 Dislike
一日漁夫
kid代表之作真係敬業到不得了
個集feel 到個氛圍都係好辛苦
一日空少點做
個cabin咁細上得邰哥都上唔到其他拍攝crew
仲要有乘客

我諗最尾都係係地上拍
應該都係拍去training
實戰既話太難拍
阿公講得幾圓滑,題材太近唔會拍啦

但又會拍幕僚2
可能拍完有D 都要下年先上到
暫時剩係拍左郵差

睇ig 就應該坐底一日郵差,一日導遊同偏鄉教師排緊上
阿達果個唔知係一日定搶救系列

btw 諗緊一日系列100集會係播咩
原先諗住總鋪師2 係到100集先播
從台灣youtube 生態就睇出佢地發展到好成熟,又識得一個大市場share比所有人,每個youtuber之間都有互動性,睇之前一日google,仲有前排愚人節d片,比觀眾睇到自己鐘意ge youtuber同時又識到新人
南韓瑜就收皮啦 呢個人都無料到
拍咗都唔會好睇
想睇一日海巡 而家中國辣到台灣咁罄
應該好多人關注

Btw, 一日海陸空軍可以拍三集
好明顯唔同channel都有意識搵其他channel嘅人cross-over
好佩服佢地嘅氣量
藍衫條女好撚正
應該唔識,分分鐘阿公廣東話仲好過佢
百祥應該仲識少少阿公成日冇啦啦轉廣東話channel 百祥都仲答到下 不過就玩到班後製陀陀擰

不過每次聽阿公講廣東話都好開心香港fans福利

百祥係香港人點會唔識廣東話
有集佢話佢已經唔多記得點講,唔知真定假
百祥嗰次去華星冰室 幾乎完全唔識講

唔知點解阿公成日講廣東話
個次有同百祥吹左兩三句 行程呀 去邊食飯呀
佢話廣東話已經就黎唔記得哂點講 但聽得明
你就好啦
有無見到泱泱同溫溫
如果柯p選總統,幕僚2可以再衝下人氣
果次係咪海洋公園贊助?一日系列第一次衝出台灣就係黎香港
但個日閒日黎 冇咩人到

from阿公fb kid 水行俠
泱泱真係好撚正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞