【感想+讀者留言】追女仔﹝24﹞

286 回覆
254 Like 5 Dislike
Rip
去啦 去散下心真係有用

利申:過來人
呢啲嘢無論過左幾耐都好,嗰種痛都一直存在....
去走返轉剛果種葡萄先
由建葡萄園開始行文見得有鋪排
流暢 唔突兀
儲咗幾日先睇 開住澧聽緊首歌一路睇故 個故完首歌都啱啱完 成件事好有feel
Coldplay
我都聽左成日,初初都唔太覺呢首歌禁有味道
有無巴打整合故入面提及過嘅歌
三日不見墨巴
我準備掉西瓜
墨巴打完機未
琴日話今晚有
邊個咁得閒逐個回覆負皮
巴打係新毒者?
真,8分幾鍾岩岩好由追電車睇到最後
臨尾出--全文完--個時首歌就岩岩好完
有住bgm咁睇真係正好多
墨巴打隻狼仲未打爆機?
感想:

《追女仔》終於落幕了,嗰陣因為有互動故熱潮,就跟風玩咗一陣,原本想快啲完結,但估唔到都寫咗五個月左右,因為我覺得寫鐘意一個人,有現實時間嘅配合更好。期間會熱戀、會有希望、會覺得頹、會自我放棄,到最後又重拾自我,再一次去鐘意,我覺得追女仔就去到非洲剛果都會追。

我中間都寫得幾辛苦,因為一嚟有幾篇故事仲要寫,平時又多嘢做、又俾一啲讀者屌、又冇錢收、又要捱夜、又少咗人睇,所以一有時間就會抖,抖到直頭唔想上線。但最後為咗好頭好尾,就決心寫埋落去。

有時候被現實生活所迫,就無咩動力想寫故事了,不像以前可以出一整夜的文,樂在故事角色的交流之間,我更甚連讀者也不想回覆了,可能是我對寫作的熱情減退。大大話話我都寫咗六年故事了,由2014年高登開始寫,寫到2019年嘅連登,我最熟識嘅地方都係「講故台」,拎起手機就一定要睇兩睇呢到有咩新搞作,就好似睇股票咁。

宜幾年嚟,我一直轉寫唔同類型的長篇故事題材,都係為咗搵下新鮮感。

下面嗰個係我人生第一個正式喺高登出嘅故,宜家睇番五年前嘅自己又覺得好好笑(生硬文筆、生硬劇情)。

感謝陪我成長的老讀者,今年我要踏入二十一歲了,這幾年寫文寫得真開心。

多謝你墨巴
原來唔經唔覺就六年
希望可以一直做幸福嘅讀者
睇你每一個精彩嘅故
不論咩類型我都好鍾意
墨巴加油
愛你呀墨巴
我愛墨B
呀墨
多謝墨巴作咁多好文出嚟俾我哋睇
如果覺得攰就抖吓先再出啦
墨b加油
墨b啊
墨巴b
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞