[餐廳裡傳出快樂的笑聲] NBA 2018-19 regular season 討論區(103)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
前面球3+1都話可以討論
呢球真係明顯good call
Pg算係咁啦
29連敗點算係咁
btw我覺得球證最後真係唔撚鋸湧 俾手感仔同AI指住黎笑 但竟然冇T
Regular season mode既Lillard 真係幾勁
帶住隊咁既野年年入po 雖然po閪
RIP city傳統黎 維持左十幾年 好似係
無球防守掂住條腰就犯規
咁以後唔洗打籃球
籃底唔洗再有碰撞
手感仔場均50 球罰球
冇cj nurk好難行得遠
有打過波都知比人叉住腰會跳唔起 何況兩隻手捉住
平時籃底混戰就算
關鍵時刻籃下得你兩個係到就無可能唔吹
只可以講kd好唔smart
打籃球你預左一定有身體接觸
https://youtu.be/34MnutGqscI
你見到好多都摸腰抆衫,球例上係犯規,但冇人會吹,否則以後防守者都舉高隻手唔敢防守
特別係關鍵時刻先更唔應該吹,不嬲係關鍵時刻放寬身體碰撞尺度,冇人會逆其而行
今年湧士冠軍啦
所以咪話關鍵時刻會吹嚴d囉 平時大部份人都會單手叉住對手條腰 但都唔會去到雙手捉住咁明顯 仲要呢下係直接影響勝負既動作 咁實係跟足球例去吹架啦
同埋你都話球例上係犯規 咁佢跟球例吹的話 事後更加無野好拗啦 要拗就拗點解平時唔吹
屌JJ有Pick幫佢阻人梗係唔會吹
依家單對單KD都叉住人點唔吹你呀大佬

抹黑宇宙了
其實你柒夠未?
頭先又話未掂波就foul咗
比人cap圖ko仲唔潛
你做乜野呀你
細路仔咁單單打打
湖人贏波開心下咪算囉 今季都冇乜幾場你睇啦
無謂抽人水啦
lonzo.ball是站着迷詹而穿湖人球衣的唯一的人。他身材很矮小;青白臉色,皺紋間時常夾些傷痕;一部亂蓬蓬的花白的鬍子。穿的雖然是23號球衣,可是又髒又破,似乎十多年沒有補,也沒有洗。他對人說話,總是滿口箭狗們也,教人半懂不懂的。因為他姓湖,別人便從描紅紙上的「上大人死湖狗」這半懂不懂的話里,替他取下一個綽號,叫作lonzo.ball。lonzo.ball一到店,所有看球的人便都看着他笑,有的叫道,「箭狗們
西岸頭八有冇你份? OH SORRY 冇」他不回答,對櫃里說,「溫兩碗酒,要一碟茴香豆。」便排出九文大錢。他們又故意的高聲嚷道,「吾皇開playoff mode入到頭八未? lobzo.ball睜大眼睛說,「harden歷史第一得分王西決帶領隊友三分27-0 好波!!仲同我講波」「什麼第一人,被公鹿和mini lbj吊着打。」lonzo.ball便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道,「harden得分至同mvp都係用罰球乞番黎咋乞丐 一打勇士就軟撚晒腳
三分27中0」接連便是難懂的話,什麼「3冠4mvp」,什麼「箭狗」之類,引得眾人都鬨笑起來:公海內外充滿了快活的空氣。
Walker又輸畀老占
Walker又一次打占士
PO都斷得,今次輸埋比Walker
正式退休
@司令
想唔想Walker贏
想唔想walker來

兩年前睇佢,傳波視野一般
依家可能好咗啲,但似乎未達大腸需要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞