[餐廳裡傳出快樂的笑聲] NBA 2018-19 regular season 討論區(103)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
話佢做戲個d就難d駁既
我皇不嬲都係呢d人黎
不過反到話佢傷完冇廢到真係盲反先講得出
斷都屌到?
trade走半隊都係隊友問題
又唔係斷撚 點解屌唔到
含到起機再女上咪得
單腳 屌
條女自己上都比人告
左膠當道

講句metoo咪得
法例上扑到中途突然唔同意 但男方強行扑埋都可以當強姦啦
斷腳姐又唔係斷撚 點會屌唔到
問題係佢斷住隻腳仲強姦到先勁
agger
吾皇啲戲夠拎奧斯卡
booker抖完又嚟
所以我覺得應該又係比人屈,咁重傷法都老強到難啲信
仲有15分,應該得掛
goodbye Bender

dont want to see u anymore
13分
重有成節
Keep到tight game重可以刷
唔係tight game都刷得啦
NBA》瞎了?裁判報告宣判KD爭議哨無誤

沒想到NBA已經淪落到這種死不認錯的地步!聯盟31日公布勇士與灰狼之戰最後2分鐘裁判報告,針對包含杜蘭特「四分打」犯規,以及最後0.5秒無球犯規兩次爭議判決,裁判竟都認定是正確吹判,簡直把所有人都當瞎子!

裁判報告給的解釋是,灰狼前鋒迪歐普確實在杜蘭特投進三分球之前,就先出現犯規動作,所以只發邊線球無誤,杜蘭特也在延長賽最後0.5秒,針對灰狼中鋒唐斯做出纏抱推人動作,而不是像杜蘭特所說的沒有推或碰觸到任何人。

好笑的是,裁判報告反而列出3次錯誤判決,包含唐斯最後1分51秒推倒杜蘭特沒吹、杜蘭特最後1分11秒阻擋唐斯沒吹、克雷湯普生最後29.8秒阻擋奧科吉沒吹,3次漏吹當中有2次是對勇士有利,塑造勇士反而是賺到的感覺。

其實聯盟「心虛」態度表露無遺,因為根據聯盟規定,只要球員或教練賽後批評裁判尺度,就要祭出罰款,結果包含杜蘭特、柯瑞與勇士總教練科爾30日賽後都大罵裁判,卻遲遲都沒任何罰款訊息,這不叫心虛,怎樣才算心虛?

輸人40分
kings 冇playoff 了
不過今季睇得出佢哋進步好大
下季好睇好佢哋
呢個陣就到上限
唔可以淨係識打快
比Booker 撚晒d 波就夠
1 on 1 / 幫佢做pick
其他人等搶板/執雞/last guard
Ayton整親
準備比JV屌爆個底
JV啲進攻籃板真係j到出血
ayton傷埋,bender中鋒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞