係公司換水係一場心理戰

211 回覆
103 Like 579 Dislike
要幾撚有病先會戇鳩到換個水都ff到打世界大戰咁,仲要上撚埋child登開post利申
不過可能啲女人之間好多都係咁諗,換咗就蝕大底
我之前返過飲水機
我覺得下置比上置好開啲
下置要大力掹走膠蓋再水管拍入去

我公司班女人一隻手撳住一隻攝把界刀入去批好恐怖
以前公司用上置式我一拓就得
返新工,收工前要倒垃圾,倒左1次之後變左日日都係我倒。不過我覺得冇咩所謂
同呢啲又自私又斤斤計較怕蝕底嘅人做同事都幾慘,朋友都可以揀,同事就冇,要硬食
以前公司唔會叫女仔換水都係男同事換
依家公司個水機係自動加水連住水管 男女都唔洗換
要男女平等就唔好要求風度
30-40k 我就唔介意換埋光管 收咁高人工做啲唔洗用腦既野
想屌office ol
識波!!
換個水都唔洗一分鐘
轉工喇
要自己換水換光管
bonaqua部上流式水機有2條管,係一定要扯走成個蓋先插到入去
一手就撕得開,唔洗用cutter,係突出來個位你見到有條紋一路上,你係個度開始撕就開到,乜都唔洗用,只小我見過屈臣同cool都係咁設計
唔識咪學囉,懶就懶啦
冇話計較就假 我係唔鋸姐
兩個肥絲大隻坐係部水機附近都唔換
我一換完 兩條把撚衝埋黎斟水
係office人人都懶人人都怕蝕底

之前柴房有4部printer,其中一部冇紙,啲人會用其他幾部,寧願排隊都唔換。

有次同事好心入左紙...點知我print左兩張又冇紙,原來佢淨係入左幾張,夠佢用就算
叫你公司請個專職換水員
無水我都唔介意換水,因為太得閒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞