粵劇特朗普故事嚗光!!!震驚美國!!!!

268 回覆
932 Like 16 Dislike
屌你老味 啲劇情同文筆仲痴線過兩登咁多年嚟嘅所有潮文同FF痴線故
膠劇劇情
條故事線跳撚晒掣 係跳撚晒 我隻隻字都睇得明 痴埋就唔明
毛澤東虛雲三夢
即係已經做咗一集,仲要有第三集
李居明而家啲劇實際啲文筆...好易中伏...尤其是而家重要玩呢啲gimmick嘢
好想睇
連登有冇巴打想組團一齊去睇
係地鐵賣咁多廣告,搞手有冇得賺
如有雷同,實屬巧合
仲點會同你雷同到
我諗一定要識返咁上下政治幽默先睇得明
第一次想睇粵劇
佢成功左
哈林同庾澄慶應該都係孖生兄弟
好精彩
關公大戰外星人啲friend 條橋夠爆
睇個內容好精彩
FF勁過連登仔
痴撚線劇情
有晒伏線
第三集應該要打外星人
唔知有無關公出場呢

有無邊戲嘅劇情可以咁痴撚線
睇到最底果句差啲噴水
庚澄慶 哈林
睇過專訪佢話越俾人禁越要玩,話咩中央講過香港一國兩制有自由,如果禁佢就係自打嘴巴

所以之前拎過毛澤東嚟玩,話遲啲整套粤劇梁振英

有CY Leung一齊賣廣告
緊係火速熱賣
作為香港最盛世、輝煌的80年代「出身」的一群,李居明坦白到香港近年「無創意」、「好悶」感到「悲哀」,「一國兩制唔係咁一國兩制,大家都知香港越嚟越被另一邊觀念同化,變成大灣區嘅一部份,慢慢無香港本位,呢種係一種悲劇,點樣守住香港以前嘅好野呢?唔好俾佢同化、死亡?人微言輕,但喺新光,我可以控制嘅範圍,用粵劇反映香港美德、美麗。香港而家未到51年都要變啦!我而家就係享受創作自由,我就寫大陸唔寫得嘅野,大陸唔可以寫毛澤東、劉少奇,如果你禁我,唔俾我寫就自打嘴巴。」

他說,自己年紀大,不怕任何達官貴人,有想過寫各個特首,粵劇董建華、粵劇曾蔭權、粵劇梁振英、粵劇林鄭月娥:「但我怕寫梁振英太一面倒鬧!」稱不怕被打壓,「我以退休同無欲無求態做,我拚死無大害,人老就無恐懼,後生怕無錢、無命,人老了,我出世時林領東出世,佢都走咗啦,我無乜驚,無乜避忌。」

Source from 連登仔最憎既紅底01
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞