☆[ 多 圖 ] 香 港 小 學 生 活 力 午 餐 ☆

280 回覆
114 Like 1058 Dislike
咁撚靚既d相,實物明明仲柒好多wor
C餐有紫菜飯團添阿
就算唔係有呢啲問題 但係見到個飯都唔係唔想食
真係好想知點解美心容許做呢啲垃圾
佢自己其他餐廳都冇見過差到咁
以前學校會帶我地參觀活力間廠,入面有部煎雞扒機放啲雞扒入去一陣就煎好,仲比我地任食雞扒。

最搞笑係我地上午去參觀然後lunch time返,結果個個係廠到食飽晒,嗰日啲飯盒近乎冇人食
https://www.heartymeal.com.hk/chi/food.asp
實物邊有入面嗰啲咁好
記得之後連C餐都變埋營養餐就帶飯算
仲衰撚過我細個啲陽光午餐
韓國啲午餐都好撚正 啲營養師會post啲相上ig
完全係街賣啲野食咁樣 唔係好似香港啲營養屍咁淨係叫你食白烚菜同肉
但超多野食 唔知啲學生食唔食得哂
以前小學個時食個啲唔係咁㗎......日日都好撚好食
唔記得lu十幾年前
佢d銀針粉係我食過成世人先難食既麵粉類,第一次食粉麵食到想嘔
雜物混紅毛泥封屎眼

屌你笑到我
小學活力午餐食過京都豬扒飯
到而家都仲記得隻味
D薯仔切成一粒粒正方型
隻汁酸酸甜甜好正宗

之後都食唔返嗰隻味了
以前有pizza套餐一定會叫
有一塊pizza 兩隻雞翼 兩塊蒜蓉包
好食到飛起呀
活力午餐已經係食過最高質,美心旗下有間難食到擺唔到落口⋯
班賤種為左利益輸送,禁錮班學生食狗飯
我細個食撚到嘔
活力午餐簡直係童年陰影
有啲巴打提過好味個時期去到07-08年咁上下,之後就cut晒啲唔健康嘅餐同甜品,變咗上面果啲狗飯
好有童年回憶,不過諗返起狗也不屌
仲記得一開個保溫箱, 熱得黎又好似有d 縮縮地
d 倒汗水可以整濕個包, 試過一次永遠避開
之後到左中學就轉左第二間, 唔記得叫咩名, 最大特徵係黃色盤監躉飯, 要到走廊度排隊俾d 姐姐s"筆"飯
食完一兜仲可以去添飯,飽撚到
美心真係賺到盡 一個飯$20無利潤賺佢實整啲垃圾被人食
佢旗下間翠園一個人食下午茶成百幾蚊仲要無咩野食咪會做下表面功夫 不過都係垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞