☆[ 多 圖 ] 香 港 小 學 生 活 力 午 餐 ☆

280 回覆
114 Like 1058 Dislike
哇屌你老母童年惡夢
我覺得活力算好食啦噃,19.5算係咁
利申:做緊老師,一個星期會食一至兩日
唔怪得而家有d小學生咁細粒
美利飲食
夠膽你影實物出嚟
新5餐呢間垃圾執咗未?
日日一打開飯盒就聞到浸餿味,啲汁日日一樣,連例牌白汁或者紅汁都冇,啲飯就一大格好似唔使錢咁塞落去。完全冇諗過飯餸汁嘅比例
一年後轉返活力,就分到天堂與地獄嘅滋味
一有呢隻汁,嗰日就會添飯
本身都無乜嘢 睇完樓主啲caption即刻覺得好嘔心
根據以前既觀察, 有國家名既一定係最難食
以前就算唔好食但都會期待
每次派飯單都會慢慢揀
以前巴黎汁 肉醬裝滿哂成隻碗㗎喎 而家得番一pat放係堆菜上面
依家d小賤種都係大陸仔黎架啦
有依d垃圾比佢食算幸福架啦

關我撚事咩
標準狗糧
咩係通心米粉
口感質地似米線 樣係直同細條同長條型嘅通心粉
好難食
好彩細個唔洗食呢樣野
如果唔係都唔知會唔會有童年陰影
因為特區政府教育局

https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20180927/58728376

原來教育局對學校膳食有一系列的建議指引:「提供的穀物類(例如飯、麵)、蔬菜和肉類(或其代替品)佔飯盒容量的比例為3:2:1」、「提供最少一 份新鮮蔬菜」、「採用低脂的烹調方法,例如蒸、灼、少油煎炒或烘焗」 、「不供應甜品」等等等等,睇完呢一堆限制,我真心覺得我童年好唔健康但好幸福。
一個飯盒連運費賣廿蚊左右,仲要食物係預先煮好保溫,加上這一堆健康指引,真係俾你廚神再世都冇辦法唔難食。灼菜蒸魚白飯保溫一頭半個鐘,你可以想像有幾好味啦。
試食揀飯商淨係唔抽供應緊既飯黎試已經係失敗,試食一餐煮到九大簋咁,到真係訂又第二回事
一塊靚D嘅屎same
比原美 LSG 維他好D咋
利伸初中小學食過哂,依家諗返真係不了
我仲記得校長話過唔食物中毒就唔轉,D飯商完全係浪費食物元兇
Ching做緊邊間飯商
我以前小學都係呢間 好食好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞