[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(32)

1001 回覆
39 Like 4 Dislike
又靚仔又可愛
總監大人拍拖之後唔止男友力max
仲好鍾意撒嬌
呢個表情好cute cute

😒
stanley都好鍾意睇日劇㗎
歡迎圍爐傾計ff
呢個動作我諗起柯南
又係著藍色西裝

同埋好鍾意佢嘅ff度啲cls笑聲,有冇人有嗰個gif
佢畀peter話完係燈神之後衝去阿水度求安慰

唔知係咪我錯覺,自從504搞掂傑叔之後阿龔越嚟越多表情
呢個id。。。我好似知你係邊個
唔得架 要有決心keep住靚樣
自己睇到都開心d 有自信
我呢個因爲煩offer所以自從454就冇上過水嘅CD-ROM 又嚟扮下新人先
呢幾集真係睇到我糖尿病 同埋令我消失已久嘅少女心爆哂岀嚟
因為想收到人地既善意 因為希望個社會多啲友善而少啲戾氣 所以相對地我應該都會揀好似阿水咁 幫到就幫 小小事可以令大家都開心既咁何樂而不為
但始終都係人 有時都真係會因為驚比人呃而卻步
我覺得依個問題好難一刀切 觀念上可能可以 但到實際做唔做到果一步 有太多因素會影響

多謝你呀,原來有本關於哩句說話嘅書,有時間去書局搵下先(我覺得哩句說話真係好直得思考),多謝你
哈~ 估唔到一套處境劇對我都有啲得著喎,同埋又無意中喺哩度識到你哋同你哋吹水,好開心呀,哩度真係好有愛呀
541龔水定格
雖然541琴晚先做睇嘅次數未係最多,但我覺得當中嘅甜比起536唔會少,所以綜合大家同自己嘅睇法嘗試下逐個位寫出嚟 因為實在太鐘意今集嘅傳統甜同龔水耍花槍式甜

一開始阿龔再一次想公開戀情,發覺可以利用秘密網,等緊媽呢空嘅反應係乖巧試用期男友樣

阿龔踩腳呢啲咁小學雞式嘅行為媽呢空非常受落

龔水被花生三子話地上情之後嘅樣,阿龔好開心以為終於可以有機會公開

阿水開心到秒變雙下巴天使

之後估唔到阿龔會叫人做定人情,阿水開心到呢 係咪到你好想講我願意呀

點知花生三子笑阿水係接龍倉底之花,龔生今次唔嬲嬲豬而係笑埋一份 因住過唔到試用期呀 亦都好開心就係龔總監呢下恥笑我鐘意睇嘅龔水互撚又返嚟啦

不過總監大人都唔可以淨係作死嘅,補返句無折都照請咁就算你啦

總監撩牙都保持儀態

跌眼鏡二連擊,以為老闆易話為點知錯晒

老闆娘仲要送多個果盤等於送多阿龔一程

阿水去到初戀Café估陸爵士個孫已經唔太信阿龔咁,不過呢張主要想表達龔水坐到咁親密你成枱人係咪盲咗呀

到講陳志強有一下阿水其實係認同點頭架

返到尋寶圖,阿水咁公然摸阿龔

之後起身捉埋手臂啦 你班卡啦蘇仲係選擇性失明

被豹叔嘅彼得包搞到阿龔跌到一地眼鏡 不過托眼鏡呢下幾靚仔

去到新威龍廣場嘅篤鼻肯定成為龔水經典動作之一

阿水信返啦阿龔仲扁扁咀呢下好得意

之前未播都講過阿水一定認為阿龔有眼光因為揀咗佢做女朋友,結果真係有講到

不過阿龔居然作死咁話係最無眼光嘅決定

咁講完全摟打格 好抵打不過打者愛也

阿龔做完Peter盞燈衝上前捉實媽呢空對手呢下甜得嚟又係好小學雞咁

以為媽呢空會信佢開心返

媽小姐呢個樣咁望條仔又係勁甜樣

點知都係搵自己做燈

呢場無阿水出現但我200%肯定電話入面嗰個係媽呢空 (同埋總監唔同媽呢空一齊就唔用佢送嗰個公事包,費事成日用到殘晒)

阿龔嘅第一次FF 佢眼中阿水見到全叔胴體係咁嘅樣

阿龔搞咁大壇大龍鳳都係想得到媽呢空認同,所以FF到最後都係望住媽呢空講

阿龔孤寒拍得住Tree gun難怪突然闊佬會被阿水以為贏麻雀

capcap下發現龔水呢個樣好得意

洗咗兩千蚊計劃failed,總監大人無眼睇啦 但係阿水講呢句「龔總監」又好甜好溫柔喎

多事啦你!啱啦龔水就係要呢種鬧嚟鬧去先好睇 而阿水個樣都好enjoy吖

真係唔慢慢逐格睇都未必見到原來阿水最後係嘟嘴樣 阿龔你就算換眼鏡都抵啦

淫根龔無可能唔提

阿龔你究竟諗緊咩啫

龔水一齊咗由錫錫攬攬先至拖返手,但都係好甜

阿龔自認男神阿水就好細心聽住男友發表偉論

插住袋都咁型抵你係男神嘅

好鐘意呢下互望

原來阿水等咁耐係想講自己都係女神
得啦你兩個係男神女神啦打和啦super

好快又變返鬥咀mode

對住諗到唔諗就俾阿婆一舊水嘅天真水,阿龔你都軟化晒啦

又一張好正嘅對望

原來阿龔呢集都有柴犬笑

追上前呢幕真係為呢集嘅甜度+100000000

好甜呀救命 仲有拍腰一下

end shot為呢集劃上完美句號

唔好意思打打下寫咗咁多點出嚟
如果太長令大家唔舒服先講聲sorry
無咩我返出去繼續loop541扮工先
我都係諗起本書
睇過, 的確值得一睇呀!
其實今集除左甜之外都有有關人性既反思
因為咁岩我工作上, 就係諗都無諗就應承咗幫人, 結果搞到自己好煩
好在最後都解決咗, 又可以專心上返黎吹水
阿龔自認男神阿水就好細心聽住男友發表偉論

原來阿水等咁耐係想講自己都係女神
得啦你兩個係男神女神啦打和啦super

前幾集兩位都仲係其貌不揚
拍拖之後變身男神女神
其實睇返 541個設定係3月23日,即係玩左地下情10日都冇,總監大人真係好急住公開同埋娶阿水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞