港鐵刻薄?OT 32小時算10小時加百元禮券員工斥離譜

76 回覆
229 Like 0 Dislike
d禮券仲分分鐘滿$500才可使用
香港不嬲當香港人係狗
打死唔信港鐵班員工會罷工, 大家聽日準時返工喇

利申: SME 股東
可能比OT 會影響到佢哋份花紅
有100蚊 百佳禮卷好撚好啦
港鐵列車 出軌員工
廁紙忟完屎唔掉唔通留返
乜呀
唔係要打golf咩?

Cut 走上面班粉腸 ,大把錢加前線budget .
佢地求期一個年薪等於前線幾個員工的年薪
維穩page 爆呢d出黎? 佢地唔係做開狗嫁咩
今次出禮券仲ot?
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190324/mobile/bkn-20190324050255992-0324_00822_001.html

【06:00】 機場快線香港站受影響乘客,需轉乘港鐵安排的接駁巴士入機場。

港鐵發言人今日(24日)清晨5時宣布,維修人員仍在復修欣澳站附近的架空電纜設備,機場快線來往香港站和機場站的列車服務暫停,來往機場站及博覽館站,維持15分鐘一班車,前往機場的乘客可於機場快線各車站乘搭免費接駁巴士,市區預辦登機服務現已暫停。

東涌線來往香港站至欣澳站列車服務維持10分鐘一班車,來往欣澳站至東涌站列車服務暫停。免費接駁巴士將來往欣澳站和東涌站,接載受影響乘客。呼籲乘客為行程預留較多時間,或考慮使用其他交通工具

罷工喇,冷血老闆幫佢做咩
維修唔係外判咗?
https://youtu.be/wbTrYiGTiYo
整咗首歌有關港鐵,請多多支持
工會呢
即刻罷工啦
錢就識賺,香港公司係咁架啦,尾果幾年真係小心啲
所以一向都係就自己高於公司
理撚得你死
港鐵公司咁好 俾你整野學野 唔出糧都做喇 依家啲後生都唔識感恩
救災梗係搵奴隸做
你又唔係佢員工,緊係講得輕鬆
企出黎話罷工個個咪好似之前個九巴女車長咁囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞