【連登 商業電台 光明頂 討論區(九)】

1001 回覆
45 Like 1 Dislike
..........

如果係林鄭攪而習總反對,邊度cool到票呀。。。。。田少一早出黎反對啦

習總反對,林鄭點會企啞硬呀?
睇唔出咩事 痴撚晒線
我會相信柒婆係港獨分子捨身成仁
唔緊要我地成全佢
焦土之母
呢幾日咪有消息話大陸騎虎難下囉。因為唔通過俾人覺得軟弱,若果香港成功將來大陸的上海,重慶,深圳呢啲大城市又有樣學樣遊行咁點攪? 所以已經有言論話林鄭經過呢次之後唔洗諗連任。
要擔心03年就擔心左啦
果陣唔係習總當權,每個當權者心入面條線都有唔同。
我自己覺得通過硬嫁啦

係睇下依啲社會運動有咩回響同作用
仲有樣野其實19唔敢講,連登仔有咩本事可以攪高官同建制派的屋企人? 其實呢次連登仔或者其他年青人提出攪佢哋,如果真係發生都只會係有錢佬搵人做嘢,試諗吓原本人哋有咁多投資響香港,就係因為送中條例分分鐘攪到佢哋要執包袱走人,條氣唔順只要手指縫溜少少錢出黎,都有大把南人做嘢,所以如果真係出事,背後一定係一啲利益受損既富豪攪鬼,不過就可以入晒連登仔數。
唔係好明19話立法又唔關習事
鮑sir又話條法例係捉貪官

因為條例原本真係可以用黎捉貪官,但現在打緊貿易戰,有咩冬瓜豆腐大陸唔燃掂,原本仲有香港呢個地方出貨(香港出貨美國冇打25%關稅),依家林鄭攪一攪,呀美國總統可能會當香港為一個普通中國城市,到時香港就不但止幫唔到大陸出貨,仲會一齊攬炒收25%關稅,你話習總有冇咁蠢攪到自己連逃生門都冇埋?
習係小學生 究竟係佢癲定777癲 我睇唔透
我會相信柒婆係港獨分子捨身成仁
唔緊要我地成全佢

其實有D失望,19同包Sir都仍然有D支那DNA,到尾咪又係"罪不至天子",為保飯碗???
林鄭自視為精英 可能上次三隧單野過唔到後想搵呢單野黎拎功
後尾美國佬出聲西環唯有局頂
屌喇星
商台個”講香港人話”好難聽
炒撚左個仆街黃永先好講啦
呢幾日咁嚴峻既時刻,正常都會係live
原來班狗去新疆訓練
入夜 應該8/9點錄啦
唔怪得.....
唔怪得變公安啦
哭腔馮同學
搵哂D文明發達國家同呢個極權政府比,有撚意思咩
你岩,似係5-6點左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞