【連登 商業電台 光明頂 討論區(九)】

1001 回覆
45 Like 1 Dislike
黑做白易,白做黑難呀;
沙盤推、如尼個係習維尼及其一眾的決定、

1. 捉中國走資、南水北調(白銀回流谷內須幫貿易戰, 同英中/鴉片戰爭起事)

2. 美中貿易戰牌、同老美攬炒(習的小學諗法、唔駛灰色地帶、同五口通商但面放底阻)

3. 送中三人組多番強調、設限、(針對中共指名人而不是一般港人)

4. 商界唔表態反對(唔攪港商、聲稱、大劉傾掂數有先例)

5. 白鴿眾外國勢力凝態(對比拳匪心態)

6. 真外國勢力、行商機構(對比拳匪心態)

7. 拳匪自身、大媽廢老、愛國賊、禮義工賊中聯辦奴隸黨(習盲是對、外國一定係錯)

8. 中國直接控制香港(廢基本法、直轄市、當上海禁)

9. 攪死香港(攪死外資經濟、要靠北水

10. 新彊西藏化(換血禁多年、係時候收割、偽民意)

11. 戰略點(香港易攻難守、但呼應南海造島、基建港口鐵路、通上7橫7縱、可成為補給運輸基地)

12. 示範作用(武力威脅中華民國政權、香港都可以話玩死、台海話打充打)

總之、非理性諗、全部局都係、我習就是嬴。
尋晚鮑sir好激動
希望十九鮑SIR 講下金鐘罰企單野
光明頂好少講到咁明咁白
佔中果陣已經no return啦
DQ個陣已經輸撚晒啦.做埋葬禮送中姐
高銀應該唔係咁有錢
鮑SIR 提提

#HongKong Alert: There may be demonstrations in Hong Kong on Wed, June 12 beginning in the morning. Gathering points may include Admiralty Central Government Complex, & Tamar Park. Avoid areas of demonstrations & monitor local media for updates.
鮑偉聰好似淨係睇高登
班警犬識基本法係佢地考CRE果陣咋
唔係好明19話立法又唔關習事
鮑sir又話條法例係捉貪官

黃台仰係德國先唔講啫
黃台仰係德國先唔方便講啫
最主要佢地都有講 中國無咩理由要推得咁急同咁強硬
因為條例原本真係可以用黎捉貪官,但現在打緊貿易戰,有咩冬瓜豆腐大陸唔燃掂,原本仲有香港呢個地方出貨(香港出貨美國冇打25%關稅),依家林鄭攪一攪,呀美國總統可能會當香港為一個普通中國城市,到時香港就不但止幫唔到大陸出貨,仲會一齊攬炒收25%關稅,你話習總有冇咁蠢攪到自己連逃生門都冇埋?
習係小學生 究竟係佢癲定777癲 我睇唔透
但個小學生真係好撚蠢
意思話林鄭爲左擦鞋,整個法例送比習,但時機錯誤?
可以咁講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞