黃世澤:港鐵升級訊號系統係啱,但點升

46 回覆
8 Like 11 Dislike
但仍然係要畀負皮樓主share世柒
咁套WiFi 用邊個brand?
(純反共)大陸野 信得幾多成
世柒又炒車啦

人地已經可以喺自己testing場sim到個情況
係軟件有bugs

港鐵:新信號系統軟件問題肇禍 電腦「攞路」錯令兩車同時經過
https://lih.kg/1067146
同華為有關?
果啲連登五毛、陳凱文,到黨01啲編輯記者,應該捉晒去中國日日坐果啲危險列車
成篇文唔使睇 淨係笑佢屈毛就得
其實佢嗰種非我族類即五毛嘅論調同大部分連登仔都差唔多
我喺佢fb寸過佢冇耐就block咗 唔知使唔使畀二十歐羅先可以脫離佢個五毛資料庫呢

舊登都有人唔信
因為SelTrac喺香港同全世界用咗好耐,甚至中國好多城市都用佢,應該炒咗十世。

就算係手機apps嘅有bug都未必係部部都出事,更何況呢啲software肯定係有為唔同嘅鐵道系統做customization
軟件有問題
唔代表硬件冇問題
用wifi少左硬件,但個硬件會好重要
再講wifi 硬件點都易瓜個普通線
所以要debug 一定要排除埋wifi瓜左有冇backup plan
情況就好似737max咁
一個關鍵硬件瓜就total loss
但要今次呢隻係叫Advanced SelTrac CBTC 香港加強版
WiFi 瓜啲車會即停
細柒最鐘意對科技野唔識扮識,之前仲試過同班IT人拗空管系統memory leak係因為用java
同埋涉事嘅「第三後備系統」好似係MTR特別要求整
黃世柒呢啲過街老鼠出嚟9up炒車都有人信
真係華為問題就唔會俾人喺自己個lab到sim返出嚟

又要唔鐘意連登又要上嚟睇點恥笑你個on9仔, 垃撚圾
左抄D右抄D 扮野
間lab都係五毛,細柒記得擇個名落佢個五毛list度
巴打,純粹學術討論,請勿見怪
Java 寫得差確實係可以引致到 memory leak ga
世侄最厲害就係明明買曬兩邊最後都開圍骰
BNO壇野柒爆俾19笑仲死撐緊
學術討論唔係問題 但千萬唔好同佢傾
唔好俾佢仲有半點討論價值
用java寫嘅野係可以有memory leak,不過有冇memory leak係個design嘅問題,唔係個language本身嘅問題
抱歉,巴打,剛才 overlook 咗你嘅留言,誤會了你的意思
對,memory leak 係 software design 嘅問題,唔關 programming language 事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞