九巴官方:清潔又點?都無公德心嘅

482 回覆
4491 Like 19 Dislike
MTR d 車窗污跡越黎越恐怖
做得服務性行業一定係同一個共識:

香港客最撚閪

大陸客反而因為係遊客知係人哋地方, 反而言行比較端正

利申: 酒店, 飲食, 賣衫乜都做過
香港客最巴閉啦
最叻投訴 r賠償 r upgrade r贈品
俾100蚊想要200蚊質素之類

以前返pt 經理教當豪俾乞衣就得
因為有啲人係專登為coupon/upgrade而搵位投訴 啲港媽group當攻略咁 咁好難唔乞人憎
大陸人係柒 尤其儀容行為 但你大聲啲屌佢佢會聽 仲跟你說話做 服從性強
Sky lun 4 ngo child登仔先會講到咁無logic既logic
Siu*
知唔知咩係公德心
知,整污糟要抺反先叫有公德心,其他人講既
好中肯公關
特登入去比like
香港人大把人都玻璃心 仲笑人
香港客未算最西既, 新加坡印度一樣係
貪小便宜R著數無理取鬧樣樣有
不過西客頭3一定有份, 特別係班濕鳩師奶
之前話撥錢去翻新香港公廁
其實同呢單野一樣
你整到幾靚幾新幾清潔都好
比班冇公德心既人用
一個月唔洗就玩殘你啦
公廁已經係一個例子
個留言仲未 del,九巴 ho ball

support 九巴
撐九巴
yes
如果真係咩都唔做就死得
發臭有菌,車長都唔肯做
連登仔啲邏輯係咪有啲問題
佢講嘅係事實定非事實都好
佢一身為公關唔應該亂咁發言
二啲車係佢地嘅而佢地係為公眾服務 清潔係必須嘅
因為有政府請人清潔街道
所以人唔再需要公德心亂拋垃圾
「無公德心又點?反正有清潔工執手尾」

公德心就係講緊大家尊重共同嘅空間。而清潔人員係清埋個啲一般人難做嘅,當時人做唔到嘅(趕時間),同埋少部分仆街嘅手尾。

唔犯法就無警察/法官,無火災就無消防,但唔代表有就可以亂黎。

如果個個都犯法,到到都火災,人人都無公德心,咁可能啲人真係hea 做算。做得又辛苦,做得認真又無人尊重,hea做咪人之常情。

當然佢地嘅清潔理應要做返好少少,但公德心呢樣嘢我覺得抵屌啲
搭親新巴城巴都乾淨好多
應該唔關公唔公德事
車費唔通唔包埋清潔費?
你就真係on99
我有話佢有無話清潔?
睇唔到我講嗰兩點係講乜?
一野踩中冇公德心D人條尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞