I will neither confirm nor deny (146)

1001 回覆
44 Like 6 Dislike
CA3都好debatable
又係時候等睇廢老k嘅偉論
好期待mcu既xmen
啲角色多到真係咩膚色種族都得
又可以gay又可以變性
但講真呢套野宗旨就係講小數社群被歧視
到時啲人屌marvel玩政治政確會好戇鳩
睇下去到咩位嘅姐
之前bp個導演定唔知邊個夠話tony個角色物化同唔尊重女性如果今日先上im嘅可能無人鍾意
政治正確過火嘅一樣不利電影嘅質素
「政治正確」同「反思社會議題」好唔同下嘛
ca3 連登仔: ironman係漫畫到係仆街 電影都係
咪係囉兩樣野黎
Sw8一d社會議題都無添
有冇人試過係外國用UA個APP買飛?

我怕會買唔到
但我幾肯定出面好多連登仔講嘅「政治正確」其實就係「反思政治議題」
即係我明有部分progressive wave嘅人有時做嘅嘢可能會過火咗啲(例如大陸就有啲想要female superiority嘅feminist),但都唔可以因為呢班人嘅行為而盲反progressive嘅嘢架嘛
咁宜家mcu都係掟啲Social issue出黎講,即使係連登屌嘅Black Panther, Captain Marvel都唔見得係點硬推「政治正確」,只係止於introduce個issue
「政治正確」係指合乎主流意見,或者冇人敢公開反對既內容,即是揀個最安全既陣營。如果老鼠敢拍套x-men係捧磁力王踩x教授就真係敢言啦
同埋如果ca3要政治正確點會拍到兩邊都有啱有錯
一定隊長啱哂啦又大愛又信人性又支持自由
所以咪話唔好玩到過火
Bp我唔覺得有問題
係笑班黑人觀眾吹到上神枱姐
算啦,佢哋等咗咁多年先有一套superhero movie可以代表佢哋,自然會咩都吹一餐
我覺得遲啲多咗黑人superhero movie之後bp會落返神枱
搵朋友幫手穩陣
其實一早有個好型既黑人超級英雄,冇人記得
[img]michael-jai-white-in-spawn-1997-movie-image.jpg[/img]

冇辦法,套嘢影評同票房都麻麻
你睇下有人當Catwoman/Elektra做first female superhero movie咩
https://www.youtube.com/watch?v=wmiIUN-7qhE

Toy Story 4 | Official Trailer
有冇手足肯幫手

第一日既IMAX
Bo Peep唔係瓷器公仔嚟㗎咩?點解佢隻腳可以彎到
又撚狗
仲以為你想講blade
仲有Blade
隔離有Steel都出過電影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞