其實同世代任天堂有無可能做得出比Sony更好的主機?

78 回覆
9 Like 31 Dislike
你知唔知自己講緊乜?
WiiU果期蝕錢,啲人計到老任流動現金夠佢蝕34年錢佢先破到產呀冇資源
芒享得幾多外傳攜帶版2G、3G咪又同正傳差唔多

反而PKM啲外傳根本係另一種遊戲

邊有可比性
老任勁到wiiu先第一次蝕錢,仲要現金儲備日本第一同埋0負債
老任主機唔蝕賣... 加上D game 賺錢
仲有amiibo ,精品,未來有主題公園,同電影版權
手遊都搵到D 錢... 好多方法吸金
做咩要走機能向,增加成本
我諗出多次n64同go,樓豬都係選擇性無視
口味問題冇得講
我部ps4玩完mhw都封左一段時間塵
之後希望day gone生生性性
我諗出多次n64同gc,樓豬都係選擇性無視
你好似未get到佢講咩
GC 機能比PS2 勁. 因為係細CD , load 碟快好多
仲要齊晒bio系列, 當年我D 同學都對隻bio remake 流晒口水
其實以前老任機根本性能唔差,係有啲on9位搞到第三廠走佬。
N64-機能限制唔可以貼大size圖,餅帶老任收勁貴生產費,唔係特殊帶既話最大只有64MB,Biohazard 2係用512MB超貴帶+失真壓縮先出到。
GC- 8cm DVD收勁貴授權金,又得1.5GB位,搞到大少少既game要俾double錢生產,.51 mem卡又on9到一啲game3個save就爆位
其實我覺得老任好創新,當年出wii已經係一個革命,啲game又夠獨特
你小學未畢業呀?資源=錢咁簡單?
Wii 果期
隻metroid , 罪與罰 ,用wii mote 射槍
已經好直覺, 不知幾好feel
唔好嘈啦,pc表示講畫面你哋全部都係垃圾,申利只玩pc

講機能勁嘅年代是PS,SS,PC-FX,3DO時期,同期嘅N64提都無人提。
你係咪同呀爸一齊玩閃亂神樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞