阿媽俾人呃錢買左點數咭 有咩可以做到

119 回覆
13 Like 130 Dislike
唔信都信左
一時唔發覺都無法子
佢都係好相信自己上司先減低左自己警覺性
報警都無用架喇 警方幫唔到你 因為佢地會話受害者自願咁做 同埋對方仲keep住同自己溝通 唔夠證據
點數一入就無, 騙徒就係貪點數卡呀支付寶呢D一入完code追唔返又無手尾跟
你唯有試下send email去點數卡公司 同佢講件事 睇佢會唔會查到入左去咩帳, 扣返D點
BTW 唯有同自己講錢財身外物 幾千蚊會搵得返既
係慘既
之前我媽跌銀包 入面有成2,3千
佢都好唔開心 唔將D錢入落銀行
但勁好彩 個銀包係街度跌 過幾日有差佬打黎叫佢拎返
入面D錢全部係度 但佢心急整左身份證當跌左幾舊
咁你不如同你老母講:
其實根本冇騙徒, 你根本冇被騙, 你老闆真係叫你買去點數咭...
叫你老母向佢老闆出示WHATSAPP紀錄, 同佢老闆攞翻買點數咭啲錢...
打過電話 打唔通過去 email未試
多謝你 我淨間試下send email去反映下
屌 呢d阿媽自然淘汰啦 電視報紙都有講都可以比人呃
食啲 comfort food, 安慰下啦,小破財,最重要全家平安!
阿媽諗野有d跳脫,明明佢先係受害者。個上司俾人hack搞到下屬俾人呃,點諗都係上司冇面d 喎。

你阿媽企硬要買嘅原因係信上司唔會呃佢嘛,如果我係上司我反而覺得自己冇面d。
執得返已經好好彩
我跌左個銀包 而家都未揾得返
平時傳銷佢都好小心 唔知點解今次會中招 唉
唔會係女上司 因為一定係未見過
我同左佢講 最緊要人冇事
希望淨間佢會開心返
人蠢又要面!
支持唔報警!
反正佢永遠學唔識教訓!
完!
係佢女上司whatsapp俾人hack左
講得唔清楚 頭先太亂
咁你不如同你老母講:
其實根本冇騙徒, 你根本冇被騙, 你老闆真係叫你買去點數咭...
叫你老母向佢老闆出示WHATSAPP紀錄, 同佢老闆攞翻買點數咭啲錢...
做過PT 7仔 年終遇唔少人買大額mycard
第一時間心諗實係又比人呃 但係同你講又好似好奇怪
咁大個人仲要比人呃
仲要比人提醒過可能係騙局
仲要唔知點數卡係咩
點話比人知
你阿媽咩教育程度 返開咩工 點會咁蠢
幾千蚊買個教訓囉 咁就唔會有下次俾人呃幾萬或者幾十萬既事發生
叫你阿媽報警 如果我係你阿媽上司 下屬遇到咁樣情況唔報警 我會覺得個下屬好唔掂 一點危急處理能力都冇 快啲叫你阿媽報警
大咗覺得唔多 買件禮物
My card 有乜用?係咪用黎課金遊戲?警察check下d點數去左邊個遊戲戶口咪可以捉到人囉
試下報警,然後比mycard睇
話呢張mycard係自己買,而家比人盜用左
然後mycard會將呢張卡當成盜用卡,
邊個用左就封邊個account
P.S : 好耐之前有game fd買左平點數卡,
跟住原來張點數卡係盜用卡,比人鎖左mycard account + game account直程解唔返帳號棄game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞