關同學原今年碩士畢業 失護士「鐵飯碗」不言悔

173 回覆
660 Like 23 Dislike
睇到心都寒撚埋
共狗治下嘅香港,願意特立獨行嘅人所背負嘅代價非常巨大
master踢左出黎,咁個Bachelor重有冇?
最鐘意入呢啲po扑五毛
屌你老母
唔洗覆喇,已經block咗你
btw你老母好好招呼
各人有各人睇法啫
理性討論?
關sir冇罪喎,不過人地大學都有權踢你出校,係咪以後額頭寫住港獨兩隻字就可以有免死金牌先
但係你攻擊其他睇法
你踢人出校係咩理據先
讀唔掂無野好講啦
因為宣揚某種個人理念就要踢就明顯唔make sense 啦
咁無得講啦
你都唔係理性討論就算啦
咁最好就當然係入到中大master in nursing跟住轉學分
不過碩士的錄取機制唔算透明
有好大的主觀因素
所以未必ok

但其實關sir可以報返JUPAS SSSDP或者HD
睇DSE分數食飯 走程序 正常佢拒絕唔到你
跟住入學之後再用 Poly的credits去申請major學分轉移
另外都可以用返中大undergrad的學分豁免 bachelor/sub-degree的 通識requirement
當然時間上點都會延長咗少少
但如果要想攞返個nursing degree其實正常都拿到

問題在於入職
咁咪告誹謗、刑事恐嚇、非法禁錮同普通襲擊等法庭判
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞