究竟係同女朋友拍拖定係同佢身邊既朋友拍拖?

184 回覆
1099 Like 31 Dislike
同女朋友一齊左一段時間,一開始都好地地,但漸漸發現大家處事方式同價值觀都好唔同,可能我做緊野而佢仲讀緊書,經歷既野唔同。間唔中都會因為啲小事嗌交,但每次嗌完都會和好,亦都feel到大家都好鍾意大家。

呢排同女朋友有啲問題然後雙方都幾唔開心,冷戰左幾日。前晚我搵返佢想氹返佢,本身好地地,第二朝返返下工突然收到一個陌生人既whatsapp⋯⋯

佢話佢係我女朋友既朋友:
Hi 我係XXX既朋友 算係由小學bf到中學 想問你地發生咩事呢

然後佢就send左一大段野黎教訓我,話我唔岩,教我拍拖⋯

節錄頭兩段:
首先你地由一齊個時已經出左問題 你應該都知 例如你要返工成日都陪唔到佢 一星期一次都未必見到 同埋你好少同佢傾你工作既野 你話佢聽左都唔明 一對情侶係岩岩一齊個時應該係最sweet既時候 正常而言會逼不及待咁想見對方 乜都想對對方講 但呢啲似乎得佢想 你或者冇滿足到呢一點 見得唔多 又傾得唔多 自然就會冇安全感 作為男朋友 要比佢安全感係你既責任呀 無論係電話 定係messages 定係ig direct搞笑野比對方睇 依啲都係慢慢咁比對方安全感

然後當嗌交個時 我都覺得佢係幾煩 會十問九唔應 又成日sd啲emoji 但係如果你真係想keep呢段關係 你自己都知你唔可以去鬧返佢轉頭 就算你好委屈 或者你可以打一大野去澄清 想佢明白你既心意 但就係唔應該一lun嘴咁講「你嬲完未」 「你可唔可以唔好咁港女」 呢啲都會令人愈黎愈唔開心 女人係煩 但愛佢就唔好要佢更唔開心啦?

佢最後仲教我:
如果你堅愛佢 只係你唔係好識拍拖 唔係好識點同女朋友相處既 咁我希望你比啲時間佢 比大家冷靜啲先 因為佢仲傷心緊 唔會聽你講野 同埋佢要考dse 為佢好就唔好再刺激佢 比佢專心考完 之後再一齊都唔遲呀 如果你可以改變 我相信佢都一定會改變

其實我想問⋯ 關你咩事?
我應該點覆佢好
個FD男定女先
溝靚妹預咗啦
答關你撚事咩八婆
有依d 8婆朋友、你一世有排受
忍痛放棄吧
一撚定係啲肥婆frd
搵過個
有咩恐怕得過狗公?就係條女身邊D八婆垃圾豬朋狗友!!!!!
全部好識得加鹽加醋玩比較!!!!
巴打你自己覺得其實有冇需要同佢交付咁多先
交待*
屌,人地拍拖關佢鳩事咩
我係你就即刻block左條木咀再block埋條女。
兩條友都咁撚戇鳩。
1.)直接開拖屌佢老母關佢撚事

2.)直接已讀+block
火上加油緊喎佢個frd

你覆佢朋友:好啦我聽你講同佢分手啦
之後block

然後cap圖俾你女友睇
話:我地分手啦,祝你考試成功

之後粒花生食唔食就隨便你
但得罪伴侶啲八婆朋友可以搞到好撚煩
溝埋佢個frd
考緊dse
最矛盾係一開頭話你顧住返工少見佢

之後話我要考DSE唔好見佢住

同D𡃁妹拍拖
如果你屌9佢個fd,你地既路一定更難行
求其應下佢 我知道點做架啦
然後條粉腸就以後攞正牌就街害人
出黎做野既溝個就考DSE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞