飛土耳其 Emirate定Qatar好

67 回覆
1 Like 10 Dislike
錯晒
A350>B777>>>A330>>>>>>>B787>>>>>>>>>>>>>>>....>>>A380
Econ嚟講
A350 Econ一定係最好坐, 同埋大部分A350都係用Airbus default嘅椅, 所以坐落差唔多(不過新機有時都technical error要delay, 上次SQ 4段A350有2段上晒機喺地面玩左成粒鐘先push back)
B777 其實係好坐同埋好穩定, 不過比較嘈, 同埋3-4-3 config
A330 一般般, 同埋比較輕所以有時幾飄
B787 個RR引擎好多意外, 同埋新科技比較多, 所以比較易delay
佢Econ有啲位有個箱頂腳
A380..... 垃圾機一部, 難民船, 3-4-3 config, 飛得好撚飄 (飄過過山車), 上落同行李等得又耐
(好多人會覺得A380比較闊, 其實闊同窄係airline自己set, 唔太關部機事, 例如挪威航空嘅Econ B737-800/Max 8座椅闊度我敢講係屌打地球上大部分airline嘅Y class, 同埋SQ A380 新裝Y係同SQ B777-200/A350差唔多闊,
同埋靜同嘈嘅問題, 除左B777嘈小小之外其他係差唔多, 不過架機靜係無用, 你要寄望機上唔好有BB同班白癡喺你隔離製造噪音, 如果唔係架機本身幾靜都無咩分別)
好似sale緊~4000
同埋B757/767好似幾好坐
好詳盡
Tk
係呀,香港有幾可俾你坐到B757,加上中停果陣仲送transit tour/transit hotel,叫做玩多一個冷門地方。我諗唔到有乜理由唔揀佢。
Qatar transit唔係都送transit tour咩?
宜家要收錢了
QAR80
我又係六月頭去土耳其
覆錯post sor
748I 77W的乘客量,747闊度同高度,配slim seat 座感、空間感一流
787 經濟位有個箱,唔係787獨有,因為個箱係IFE box
Qatar Qsuite
Etihad Airline 好似冇乜人講
係咪好伏

利申買咗Etihad
阿提哈德都唔錯啊

中東三寶之一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞